Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Áprilisban 1993 óta először ismét egy színpadon Axl és Slash

0105gnrHivatalos: tényleg ott lesz a Guns N’ Roses az idei Coachellán áprilisban, méghozzá két koncerttel. A felállásról ugyanakkor még mindig csak annyit tudni, hogy W. Axl Rose, Slash és Duff McKagan biztosan játszik a zenekar 2016-os inkarnációjában.

Megtörtént a bejelentés, ami aligha lep meg bárkit is az elmúlt hetek előzetes információi alapján: valóban ott lesz az egyik legrangosabb amerikai fesztiválon, a Coachellán a Guns N’ Roses, valóban ott van a mostani felállásban az alapötös három tagja, W. Axl Rose énekes, Slash gitáros és Duff McKagan basszer, és ezek után vélhetően azok az információk is helytállóak, amelyek szerint a banda jelenleg egy huszonöt állomásos, nyári észak-amerikai stadionturnéról egyeztet, ahol koncertenként akár 3 millió dolláros gázsi is ütheti a markukat, a jegybevételeket pedig vastagon a kilencszámjegyű kategóriába prognosztizálják a zeneipari bennfentesek. A Guns két koncertet ad a Coachellán: április 16-án, illetve április 23-án lépnek majd színpadra a kaliforniai Indióban, és vélhetően ezek lesznek az első alkalmak, amikor a régi felállás 1993. július 17-ei, Buenos Airesben adott utolsó bulija után ismét egy színpadon áll majd a rockzene történetének egyik legikonikusabb párosa, Axl és Slash.

Valahol ugyanakkor meglepő, hogy a felállás további tagjairól még mindig nem tudni semmit. Slash és Duff már kirakta azt a képet a Facebookra, amelyet mi is mellékeltünk a hírhez, vagyis ők biztosan ott lesznek Indióban, ellenben még mindig nem tudni, kik csatlakoznak a nagy hármashoz. Mivel a zenekar ismét előszedte a legrégebbi logót, nem kizárt, hogy a legklasszikusabb, az Appetite For Destruction és GN’R Lies lemezeket készítő ötös áll össze Izzy Stradlin gitárossal és Steven Adler dobossal, de előbbi remeteéletmódját és utóbbi könnyen megingó egészségi állapotát ismerve erre látjuk a legkevesebb esélyt. Az amerikai rocksajtóban mindenesetre ellentmondásos információk keringenek: az utóbbi két évtizedet is Axl mellett töltő Dizzy Reed billentyűs például szinte biztos, hogy ma is tagja a Gunsnak, és bizonyos értesülések szerint Matt Sorum, a ’90-es évek elejének dobosa ül majd a cucc mögött. Ugyanakkor ezek mellett továbbra is masszívan tartják magukat azok a pletykák, amelyek szerint csak Axl, Slash, Duff és Dizzy képviselik a régi összeállításokat, hozzájuk pedig két újabb sütetű gunner csatlakozik majd Richard Fortus gitáros és Frank Ferrer dobos személyében. A következő hetekben minden kiderül…

Axl Rose és Slash eredetileg a kedd esti The Jimmy Kimmel Showban mutatkoztak volna először ismét együtt a nyilvánosság előtt 1993 óta, ám a legfrissebb hírek szerint végül állítólag nem jön össze a dolog, és sem az énekes, sem a meglepetésvendégnek szánt gitáros nem megy el a műsorba.

 

Hozzászólások 

 
#22 zombee 2016-01-06 09:53
Idézet - shmonsta:
Kicsit drága lenne a szigetnek, nem?


Nem is kicsit. A Metallicát sem tudták bevállalni.
Idézet
 
 
+6 #21 valarmorgulisz 2016-01-06 09:36
Amikor arra gondolsz, lehetetlen felkészülni a vizsgádra. Lehetetlen kinyomni fekve azt a 70 kilót. Lehetetlen megtartani felszedni azt a nő, lefogni azt a hangot vagy csak bármi amit készülsz véghezvinni lehetetlen gondolj az alábbira:

-Kimi Räikönnen visszament a Ferrarihoz, miután kirúgták. Sokan azt mondták ez lehetetlen.
-Fernando Alonso visszament ahhoz a McLarenhez, akit megzsarolt. Azt mondták ez így lehetetlen.
-Axl Rose és Slash kibékültek évtizede(ke)s csörte után. Azt mondták ez lehetetlen.
-Lars Ulrich beült a dob mögé és napjainkba eljátszotta jól a Dyers Eve-t. Azt mondták lehetetlen..

A lehetetlen nem létezik. Ma vált hivatalossá.

(Ui: Ha Kasza Tibi kirakná facebookjára, tudjátok, én írtam, ő csak elsmittelte)
Idézet
 
 
+2 #20 cápaidomár 2016-01-06 01:02
Idézet - vágó istván:
szerintem egy közös albumot készítsenek a 'talicskával. ez a két banda tartja a leglassabb lemez-elkészítés rekordját. ..majd együtt túrné, úgy mint annak idején 1992-ben :)

Ja, hát akkor csatlakozhatna hozzájuk a Tool is :-D
Idézet
 
 
+1 #19 RobertThorn 2016-01-05 23:28
Ha Axl-ék ebben a retrólázban neadjég leszerveznek megint egy turnét a Metallicával és Pattonékkal, esküszöm megüzenem egy Centrum áruházas képeslapon (vagy ha az nincs, akkor egy kökörcsint ábrázoló dísztáviraton) az M2 Petőfinek, hogy el kéne kezdeniük vetíteni a Beavis & Butt-Head-et a Rockkalapács mellékleteként..
Idézet
 
 
+3 #18 vágó istván 2016-01-05 23:23
szerintem egy közös albumot készítsenek a 'talicskával. ez a két banda tartja a leglassabb lemez-elkészítés rekordját. ..majd együtt túrné, úgy mint annak idején 1992-ben :)
Idézet
 
 
-2 #17 Gagya 2016-01-05 18:58
Ahogy jelenleg a "nagymuter" kinéz, nem is csoda, hogy nem akar TV-műsorban mutatkozni...
Idézet
 
 
+7 #16 nsz 2016-01-05 15:22
Szerintem Koplárovics Béla fog dobolni.
Idézet
 
 
+2 #15 Draveczki-Ury Ádám 2016-01-05 15:17
Idézet - trollmagnet:
SEHOL nem volt szó róla, hogy Slash is ott lenne a TV műsorban, és még mindig nem tudjuk kik lesznek a többi gitárosok és Frank Ferrer sem 1000%

De, Alternative Nationön például ott volt. De egyébként úgysem tud senki semmit, csak vaktában lövöldöz. :)
Idézet
 
 
-5 #14 trollmagnet 2016-01-05 15:12
Na egy-két plusz infó:

Chris Pitman is ott lesz (tudom nem sok mindenkit érdekel, de pl. az új teaser videót ő rakta össze amúgy :D)

SEHOL nem volt szó róla, hogy Slash is ott lenne a TV műsorban, és még mindig nem tudjuk kik lesznek a többi gitárosok és Frank Ferrer sem 1000%
Elvileg ma fognak mgé dolgokat bejelenteni a hivatalos fan fórumon (ami fizetős, lol) de úgyis ki kerül minden info
Idézet
 
 
#13 józsef leitold 2016-01-05 14:46
Szerintem egyáltalàn nem lehetetlen egy új album,Slash rettentő termékeny,szint e évente ad ki valamit az utóbbi időben,de állítólag Axl-nek is egy tonnányi elfekvő anyaga van!Olyan kaliberű dalokkal,mint Slash szólólemezein az Anastacia,a Bad rain,a Ghost,a Back to the Cali vagy a Shadow life,kiegészülv e egy-két Axl balladával (a Chinese Democracy-n voltak egész jók,pl.a This is love vagy a Sorry),egyáltal án nem vallanának szégyent...
Idézet
 
 
+1 #12 Mr. Tahó 2016-01-05 14:04
Idézet - cifrakdaniel:
1-1,5 hónapon belül új Guns dal lesz, lesz új album, állítólag Slash már egy ideje ezen dolgozik Richard Fortussal, lehet nem véletlenül lesz Slash szólóalbuma 10-12 dalnyi.
És a felállás ez lesz:
Axl-Slash-Duff-Richard Fortus-Dizzy Reed-Frank Ferrer-Chris Pitman
De gondolom majd beugrik néha Izzy meg Steven is 1-2 dalra.

Ezt tőle tudod?
Idézet
 
 
+7 #11 shmonsta 2016-01-05 13:45
Idézet - Rétes:
Úgy gondolom, hogy ha csak nem hoznak össze egy új albumra való anyagot, akkor az egész újra összeállás dolog haknizás és pénzgyűjtés lesz. Több mint 20 éve nem állnak egymással szóba. Most sem azért teszik, hogy mint művészek mutassanak valami újat a zenében, hanem azért mert van rajtuk némi rajongói nyomás, de sanszosabb, hogy Axl-nek elfogyott a zsebpénze. Ez számomra kellemetlen. De főleg az, hogy Axl és Slash fújnak egymásra. (Egyébként nem vagyok vele tisztában miért mentek szét). Hogy vagytok ezzel?


Én úgy vagyok vele, hogy az újjáalakulással kapcsolatos mantrák közül a legnagyobb zsákutca az ami Axl pénzéről, annak elfogyásáról szól.
Azt sem értem, hogy hogyan és miért kéne "mint művészek" újat mutatniuk két évtizednyi szünet után? Eddig mindenki azt várta, hogy béküljenek ki, most úgy néz ki, hogy van esély néhány koncertre. Aki akarja, megnézheti a zenekart ebben a formában, amire úgy tűnt, hogy sosem lesz esély. Én személy szerint még a koncertezést is kétesélyesnek tartom, mert egy hangyányit nagyok lesznek az elvárások, de egy új albumra ez hatványozottan igaz lenne.

Idézet - BahnScorper:
Idézet - frontiers:
Akármennyire túlértékelt zenekarnak gondolom a G'N'R-t, Slash-t, mint gitárost -bár a szóló anyagaival javított nálam a renoméján, főleg miután láttam élőben- , akármennyire kritikán aluli, amit Axl mostanában éneklés címén művel és akármennyire pénz szaga is van az egésznek, akkor is gyerekkorom meghatározó zenészei ezek ebben a formában és baromi jó lenne egyszer élőben látni őket így együtt.


Ha a tavaszi két koncert lemegy nagyobb gond nélkül, akkor biztos be fogják vállalni azt az usák stadionturnét. Ha azon is ki tudják bírni egymást, akkor jövőre valószínűleg az európai fesztiválok fognak következni, és akkor már Wacken és a Sziget is borítékolható... szerintem.


Kicsit drága lenne a szigetnek, nem?
Idézet
 
 
+1 #10 P 2016-01-05 12:14
Én még örülnék, ha bejelentenék legalább Matt Sorum-ot, de ha Izzy nem vállalja, akkor legyen Gilby. Ez mondjuk esélytelen eleve annak fényében, hogy pl. hogy rúgta ki Gilby-t Axl. Lobognak már olyan pletykák is, hogy Dave Kushner csatlakozik hozzájuk a volt Velvet Revolverből, és Richard Fortus-szal kiegészülve háromgitáros felállás lenne. Én mindenesetre kíváncsi vagyok rá, hogy mennyire lesz ez a dolog hosszabb távú. A környékre nem tudom, hogy mennyire esélyes, hogy jönnek. Sziget? Ne nevettessük ki magunkat, az teljesen esélytelen.
Idézet
 
 
#9 Carrast 2016-01-05 12:12
http://index.hu/kultur/zene/2016/01/05/axl_rose_nem_lesz_ott_a_g_n_r_ujjaalakulasarol_szolo_bejelentesen/?cp=1#comments

csak így találtam a neten ezt a hírt, gondoltam itt hagyom
Idézet
 
 
+6 #8 Palinkas Vince 2016-01-05 11:59
Idézet - BahnScorper:
Idézet - frontiers:
Akármennyire túlértékelt zenekarnak gondolom a G'N'R-t, Slash-t, mint gitárost -bár a szóló anyagaival javított nálam a renoméján, főleg miután láttam élőben- , akármennyire kritikán aluli, amit Axl mostanában éneklés címén művel és akármennyire pénz szaga is van az egésznek, akkor is gyerekkorom meghatározó zenészei ezek ebben a formában és baromi jó lenne egyszer élőben látni őket így együtt.


Ha a tavaszi két koncert lemegy nagyobb gond nélkül, akkor biztos be fogják vállalni azt az usák stadionturnét. Ha azon is ki tudják bírni egymást, akkor jövőre valószínűleg az európai fesztiválok fognak következni, és akkor már Wacken és a Sziget is borítékolható... szerintem.


Nekem meg ennek kapcsán esik le, hogy 2017 - Appetite 30. évforduló...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.