Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Apja hologramjával játszana közös dobszólót Jason Bonham

Olyan húzásra készül Jason Bonham, amellyel garantáltan megosztja majd a Led Zeppelin táborát: a dobos saját produkciója, a Led Zeppelin Experience keretei között közös dobszólót akar a műsorba iktatni édesapjával, az 1980-ban elhunyt John Bonhammel – aki hologram formájában lenne jelen a színpadon.

Mivel a Led Zeppelin körül legfeljebb ilyen-olyan sajtónyilatkozatok keringenek, a Black Country Communion pedig hivatalosan is feloszlott, Jason Bonham jelenleg elsősorban saját projektje, a Jason Bonham's Led Zeppelin Experience ügyein dolgozik. Ez a produkció olyan koncertekben utazik, amelyek keretében filmvetítésekkel egybekötött formában lehet hallani minden idők legnagyobb hard rock bandájának régi klasszikusait. Jason partnerei itt Tony Catania gitáros, Stephen Leblanc billentyűs, Dorian Heartsong basszusgitáros és James Dylan énekes. A vállalkozás Robert Plant támogatását is bírja: a frontember egy interjúban azt mondta, nagyon nagyra értékeli a dobos tehetségét, és amíg Jason mosolyogva, örömmel játssza a régi dalokat, áldását adja a produkcióra. Bonham most elárulta: legnagyobb álma egy olyan virtuális dobszóló beiktatása a programba, amelyet közösen játszana édesapjával. A lassan harminchárom éve halott néhai John Bonham, azaz Bonzo hologram formájában lenne jelen az eseményen.

„El akarom juttatni a dolgot a következő szintre”, mondta Jason a Legendary Rock Interviewsnak. „Beszélgetek az emberekkel a hologramokról, és az álmom az, hogy legközelebb csináljak egy hologramos dobszólót apámmal. Egyelőre a tervezgetés folyik, ki akarjuk találni, hogyan lehetne mindez megoldható. Természetesen rengeteg mindent szeretnék megvalósítani, de valamennyire behatároltak a lehetőségeim, hiszen a zenekar a ’70-es években működött, így aztán a fennmaradt felvételek minősége hullámzó. Akkoriban még nem tudott mindenki mindent felvenni a telefonjával vagy egy digitális kamerával. Ha tudtál videót rögzíteni, szerencsésnek számítottál, viszont ahhoz, hogy a felvételekkel dolgozni lehessen, profinak kellett lenni. Megpróbálok azokkal az anyagokkal dolgozni, amelyekkel rendelkezem, és összerakni belőlük valami olyasmit, ami működik, és célja is van. Itt nem az a lényeg, hogy felmegyek a színpadra Led Zeppelin dalokat játszani, ennél többnek kell lennie a dolognak. Egy teljes élményt akartam teremteni azt illetően, mit jelent számomra a Led Zeppelin, az, hogy körülöttük nőttem fel, és hogy az életem minden részére hatást gyakoroltak.”

Az elhunyt zenészek holografikus színpadi megjelenítése ma már nem számít újdonságnak, de simán elfogadottnak sem, így Jasonnek nyilván még akkor is sok Zeppelin fanatikus haragjával kell majd szembenéznie, ha Bonzo fiaként alighanem több joga van ilyesmit csinálni, mint bárki másnak a világon…

 

Hozzászólások 

 
+10 #4 Venomádi 2013-07-15 16:00
hologram ennél balfaszabb dolgot még nem hallottam amit színpadra kéne vinni, inkább doboljon akkorát, hogy megidézze az apját ott helyben, na az varázslat, nem kutyafasza.
Idézet
 
 
+2 #3 Tom 2013-07-15 15:22
én sem értem, hogy ő miért abban teljesedik ki, hogy más számait játssza, még ha az apjához is kötődik a dolog.
a BCC-ből nekem az jött le, hogy egy fasza dobos, és fasza saját dolgai is vannak/ lehetnének.
Idézet
 
 
+5 #2 BSND 2013-07-15 13:10
Nem akarom elvitatni tőle a jogot, hogy az apja számait játssza, meg amúgy is egy jó dobos, de ezt így ebben a formában nem kéne erőltetni.
Idézet
 
 
+2 #1 aztsetudodmiazelet 2013-07-15 10:10
jihaa,, among the curcutodorum ov soul experience, nisha nagasaki muro de suno, eperfahordoban tarolt körtepalinka izu experience
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.