Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anselmo: „Olyan fájdalmat éreztem Vinnie halálhíre hallatán, amit senkinek sem kívánok”

Első ízben beszélt bővebben Vinnie Paul júniusi halála kapcsán Phil Anselmo. A Pantera ex-énekese pénteken egykori zenésztársai, Vinnie és öccse, Dimebag Darrell emlékére adott koncertet Los Angelesben.

1120phil

Nyilvánosságra került annak a pódiumbeszélgetésnek a felvétele, amelyet a Spooky Empire horror-, rock'n'roll- és tetoválóexpón vettek fel Phil Anselmóval a floridai Orlandóban még október folyamán. A Pantera egykori frontembere itt beszélt először a nyilvánosság előtt Vinnie Paul halálának rá gyakorolt hatásáról. „Éppen a hátoperációm utáni rehabilitációmmal foglalkoztam, ütögettem a zsákot a pincében, ilyesmi", idézte fel a tragikus júniusi napot Phil. „Egészen nagyszerű napom volt, aztán megkaptam a híreket Vince-ről, és teljesen magamba zuhantam. Minden nézeteltérésünk ellenére tudni kell: azért volt olyan kibaszott nyers és keserű a köztünk lévő viszony, mert nagyon nagy szeretetből táplálkozott. Értitek? Nagyon szerettük egymást, így amikor elromlottak a dolgok a zenekarban, mindez a negatívumokat is megháromszorozta. Olyan fájdalmat éreztem Vinnie halálhíre hallatán, amit senkinek sem kívánok. Szóval srácok, tegyetek nekem egy szívességet: szeressétek egymást, amíg tehetitek. Tegyétek félre a civakodást, a marakodást, a megosztottságot... Elegem van ebből az egész szarságból, őszintén, teljesen belefáradtam. Legyetek kedvesek egymáshoz. Mindenki jó fej."

Vinnie-t illetően Phil azt mondta: annak idején ő tartotta össze a Panterát. „Briliáns csávó volt, és elképesztő zenész. Őrületes dolgokat művelt a dobok mögött, és ugyanígy a tervezéshez is kivételes érzékkel rendelkezett. Mindig képben volt. Őszinte leszek: én, Dime és Rex mindig részegek voltunk, Vince viszont magánál volt. Vezetett, lekötötte a bulikat, miközben mi piáltunk."

A beszélgetés során természetesen a 2004-ben meggyilkolt Dimebag Darrellről is szó esett. „A hármas Down-lemezt teljes egészében Dime emlékének szenteltük. Emiatt elég nehezen is térek vissza azokhoz a dalokhoz, mert próbálok mindig a lehető legőszintébben fogalmazni. Ezért aztán nem könnyű hallgatnom azokat a nótákat. Kemény. Megnehezítettem a saját dolgomat is, de hát szükségem volt erre – egyszerűen így kellett tennem. De nem hiszem, hogy valaha is teljesen megemészteném, ami Dimebaggel történt. Így aztán inkább előre nézek felemelt fejjel, mert nem mehetek hátrafelé."

Phil pénteken, Los Angelesben kizárólag Pantera-dalokból álló programot játszott zenekarával, a The Illegalsszel, akikkel a hétvégén Rex Brownnal, a zenekar másik életben lévő tagjával is találkoztak, mint azt a mellékelt fotó is mutatja.

 

Hozzászólások 

 
#3 rockart 2018-11-21 13:21
Egy "Pantera tisztelet turné" nagyot szólna, ha még egy húzónevet tudnának Phil és Rex mellett felvonultatni, mondjuk a SLAYER-ből meghívnák vendéggitárosna k Kerry King-et. Akivel nem is ez lenne az első közösködésük. Úgy azért pénzügyileg is elég sikeres turnét lehetne csinálni.
Idézet
 
 
#2 NOLA 2018-11-20 15:57
Van egy olyan érzésem, hogy most nagyon ott lóg a levegoben egy "Pantera tisztelet turné" lehetosege.
Phil és Rex már rég megcsinálta volna, de Vinnie hallani sem akart róla ezért jegelték az egészet. Most viszont "minden osszeáll", hogy ez megtorténjen..., szerintem az sem véletlen, hogy egyre surubben és egyre tobb Pantera dalt játszik Phil az Illegals-al. Higgyétek el, itt készulodik valami...
Idézet
 
 
#1 Fésüs Norbert 2018-11-20 15:46
Anselmonak nagyon jót tett,hogy leállt a zülléssel.
Húsz évet fiatalodott,nem beszélve a fogyásról.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.