Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ann Wilson és Carmine Appice is boldogan játszana a Led Zeppelinnel

1227carmineAzt már régóta tudjuk, hogy Robert Plant semmiképpen sem akar Led Zeppelin-újjáalakulást, de ettől még a zeneipar szereplőit nem hagyja nyugodni a kérdés. Alkalmas énekesjelölt például Plant hiányában is akad, dobosból pedig egyenesen túlkínálat mutatkozik...

„Nagyon szeretnék részt venni valamilyen Led Zeppelin-konfigurációban, legyen az akár csak John Paul Jones, Jimmy Page, én meg egy énekes", vallotta be a doboslegenda Carmine Appice (Cactus, Vanilla Fudge, Blue Murder, jelenleg Rated X) a Totally Driven Radiónak a napokban. „Hallottam, hogy tárgyalnak talán Ann Wilsonnal... Szóval van egy pletyka, amely szerint talán úgy indulnának turnéra, hogy Ann Wilson énekelne velük. Boldogan dobolnék egy ilyen turnén."

Carmine-t különösebben az sem érdekli, hogy a Zeppelin dobosi posztja feltételesen betöltött, és gyakorlatilag biztos, hogy a néhai John Bonham fiáé, Jason Bonhamé lenne egy ilyen turnén. „Abban a zenekarban mindenki old school arc és legenda. Jason nem legenda, és nem is old school arc. John Bonham fia, de nem úgy játszik, mint John Bonham. Van egy saját stílusa. Nem olyan, mint John volt. A neve megvan hozzá, de ettől még nem ő John Bonham. És nyilván én sem vagyok John Bonham, de a stílusom szerintem közelebb áll Johnéhoz Jasonénél. Ennek pedig az az oka, hogy én érkeztem először a színtérre, és maga John is hallgatta a dolgaimat, amiket aztán átültetett a saját stílusába. És mi vittük el őket az első komoly turnéjukra is. Szóval érzésben nagyon közeli a hangzásom az övéhez. Amikor John meghalt, fel is reppentek a pletykák arról, hogy én kerülök majd a Led Zeppelinbe, de ez nem jött össze. De akárhogyan is, nagyon szeretném, ha megvalósulna. Attól függetlenül, hogy Jason tartana velük vagy valaki más, én boldogan részt vennék a dologban."

Mindehhez tegyük hozzá: a Carmine által említett Ann Wilson-féle vonalat talán túlzás lenne tárgyalásnak nevezni. Mert igaz ugyan, hogy az egy nagyszabású kulturális díjátadó gálán a Led Zeppelin három tagja, illetve többek között Barack Obama amerikai elnök jelenlétében a Heart énekesnője által előadott Staiway To Heaven az egész világot lenyűgözte, ám hivatalosan vagy félhivatalosan eddig senki egyetlen szót sem ejtett róla, hogy a dolognak esetleg folytatása is lenne a Zeppelin hangszereseivel. Ann ugyanakkor benne lenne. „Feltételesen nézve, ha bármikor szükségük lenne egy énekesre, és a Heart akkor éppen nem csinálna semmit, természetesen elvállalnám", mondta pár hete a Classic Rocknak az énekesnő. „Akármikor boldogan játszanék Jimmy Page-dzsel és John Paul Jonesszal."

Mi pedig akármikor boldogan megnéznénk, de Led Zeppelinnek hívni azért nem kellene...

 

Hozzászólások 

 
+5 #2 frontiers 2014-12-28 08:24
mindentől függetlenül a belinkelt Heart-ot Stairway igen csak hidegrázós.
Idézet
 
 
+6 #1 bogar 2014-12-27 09:10
Azért nem gyenge ez a Carmine bácsi! :-) Ilyen alapon Ringo Star is lehetne a Led Zeppelin dobosa, mert ő még korábban érkezett a színtérre.

De az is lehet, hogy túl sokat beszélt a Rated X-ben Joe Lynn Turner-rel, mert ő meg már mindjárt a Rainbow-ban fog énekelni , hiszen Blackmore-nak már viszket a tenyere egy stratocaster-ért.

Kíváncsi vagyok, hogy legközelebb milyen faszsággal állnak elő! :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.