Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Analóg felszerelésekkel készíti új albumait az egyik legnagyobb blues rock hang

0805prUgyan jelenleg éppen a Bad Companyvel turnézik a csapat negyvenéves fennállása alkalmából, méghozzá a Lynyrd Skynyrd társaságában, szólókarrierjét is pörgeti Paul Rodgers. A legendás énekes nem is egy, hanem egyenesen két új albumon dolgozik egyszerre.

Paul Rodgers az utóbbi években kétségtelenül akkor keltette a legnagyobb feltűnést, amikor a Queen élén turnézott, ám a hírnevét a Free-ben, majd a Bad Companyben megalapozott énekes több mint negyven éve folyamatosan jelen van a színtéren. A 63 éves énekes jelenleg az Egyesült Államokban turnézik a Bad Company élén: a veterán hard rock csapat a Lynyrd Skynyrddel közösen, társult headlinerként koncertezve ünnepli négy évtizedes karrierjét, Rodgers azonban még a turné közben is megtalálja az időt arra, hogy készülő önálló lemezein dolgozzon. Ezek közül az egyik egy soulosabb vállalkozás, a másik pedig a rá jellemző klasszikus, blues-alapú hard rockot rejti majd. Rodgers kiemeli, hogy mindkét anyag teljes egészében analóg technikával készül a stúdióban, a '70-es évek megközelítése szerint.

Paul utolsó önálló anyaga 2010-ben jelent meg Live At The Hammersmith Apollo 2009 címmel. A mostani állás szerint a soulos album még idén kijöhet, a rockos pedig jövőre várható.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.