Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Amerikai platinalemezt kapott a Stone Sour, aranyat a Dragonforce

Karrierje első platina-, illetve aranylemezeinek örülhet a Stone Sour és a Dragonforce. Egyik esetben sem friss megjelenésről van szó, de mindez természetesen egyáltalán nem csökkenti az elismerések értékét.

0427stonesour

Átlépte az egymilliós eladási példányszámot az Egyesült Államokban a Stone Sour második nagylemeze, a 2006-ban megjelent Come What(ever) May, így platinalemez lett – a csapat kiadványai közül korábban soha egyetlen másik sem jutott ilyen magasra, emellett egyedül a 2002-es debütöt minősítette aranylemezzé az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége (RIAA). Mindez nagy eredmény, 2010 óta ugyanis ezt leszámítva mindössze négy metallemez platinázódott be odaát: a Slipknot 2008-as All Hope Is Gone-ja, a Five Finger Death Punch 2009-es War Is The Answerje, a Metallica tavalyi Hardwired... To Self-Destructja, illetve legutóbb a Hollywood Undead 2008-as Swan Songja.

Júliusban emellett még egy rock/metal-album részesült elismerésben: a Dragonforce 2006-os Inhuman Rampage lemeze is átszakította a tengerentúlon a félmilliós plafont, így bearanyozódott. Herman Li zenekarának ez az első olyan kiadványa, amely bármiféle fokozatot kap a világ legnagyobb zenei piacán.

Mint a fentiekből is látszik, az Egyesült Államokban a platinafokozatot továbbra is egymillió, az aranyat pedig ötszázezer eladott példány után ítélik oda. Mindebbe ma már természetesen nem kizárólag a fizikai eladások és nem is csak a digitális letöltések számítanak bele, hanem egy speciális átszámítás révén az audio- és videóstreamek is.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.