Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alissa szerint több tiszta ének lehet a következő Arch Enemyn

arch_enemy_k2015_001Tavaly kétszer is fellépett Magyarországon az Arch Enemy, ahol Alissa White-Gluz személyében új énekesnő áll a fronton. A korábban a kanadai The Agonistben megismert Alissa szerint nem kizárt, hogy Mike Amotték következő albumán nagyobb szerepet kap majd a dallamos ének.

„Szeretek tisztán énekelni, többek között éppen ezért szerettem volna folytatni a korábbi zenekarommal, és éppen ezért dolgozom továbbra is a Kamelottal", mondta az Eyescream All Accessnek Alissa. „Ez az egész lehetőséget biztosít számomra ahhoz, hogy úgy érezzem magam, mintha színházban játszanék: a Kamelot albumain, dalaiban mindig van sztori, így mindegyikben más karaktert alakíthatok, ami természetesen más énekstílust is kíván meg. És persze ott is lehet üvölteni. Az Arch Enemy legutóbbi lemezéhez, a War Eternalhoz bizonyos dalokat tiszta énekkel is feldemóztam. Azt mondtam: oké, tudom, hogy nem ez itt a szokás, de ettől még tök jól szól. Sharlee pedig azt mondta rájuk, hogy tényleg nagyon jók, és Michaelnek is tökre tetszettek. De szem előtt kellett tartanunk azt is, milyen hangzás a legmegfelelőbb a zenekar számára, így a végén nem ezek mellett döntöttünk. Három vagy négy dalban ugyanakkor még így is akad némi tiszta ének, csak nagyon-nagyon alaposan oda kell figyelned, hogy halld. Ilyen az Avalanche refrénje például, ahol tényleg éneklek, noha ráspolyosan. A jövőben pedig amennyiben bizonyos dalok jól szólnának tiszta énekkel, biztos, hogy mindenki nyitott lesz az efféle megoldásokra. A régebbi lemezeken is akadtak ilyen megoldások, de azokat sosem Angela énekelte, hanem vendégek."

Ettől még persze nem fér bele minden a zenekar stílusába. „Mindig azt kell nézni, hogy a lehető legjobb dalok szülessenek. Biztos vagyok benne, hogy Daniel Erlandsson például fantasztikus flamenco-ütemeket tudna nyomatni, de ettől még nem kell ezeket mindenáron beletenni egy Arch Enemy-dalba csak azért, mert ilyenekre is képes. Az énekre ugyanez áll. Ha illik az adott dalhoz, lesz tiszta ének benne, ha pedig nem, megtartom a tiszta éneklést a Kamelotba, meg a vendégeskedéseimhez. Ha az emberek hallani akarnak, amint dallamosan éneklek, máshol is hallhatnak majd."

A zenekar decemberi budapesti koncertjéről itt, júniusi fellépésükről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+3 #4 nsz 2016-01-04 19:28
Olyan tiszta éneket kérünk, mint a Carcassban.
Idézet
 
 
#3 bjorn 2016-01-04 12:09
"A régebbi lemezeken is akadtak ilyen megoldások, de azokat sosem Angela énekelte, hanem vendégek."
Haha mert Angela szar volt.
Johan Liiva mar az elso lemez Fields of Desolation dalaban is enekelt tisztan kb. annyira mint Alissa az Avalancheben.
Idézet
 
 
+6 #2 Venomádi 2016-01-04 02:00
Michael amott, Jeff meg emitt.
Idézet
 
 
+8 #1 Wendiii 2016-01-03 13:33
Na azért Mike Amott-nak is lesz ehhez egy-két szava. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.