Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alig pár nappal a turné vége előtt rúgta ki dobosát a Trivium

0508nickMegvált a három és fél évvel ezelőtt csatlakozott Nick Augusto dobostól a floridai Trivium. A csapat békés elválásról és személyes okokról beszél, ám a helyzet abból a szempontból legalábbis furcsa, hogy Augustónak már csak négy koncertet kellett volna ledobolnia egy kiemelt amerikai turnén, mégis kirakták a befejezés előtt...

Terjedelmes sajtónyilatkozatban részletezi Nick Augusto dobos hirtelen és váratlan eltávolítását a zenekarból Paolo Gregoletto. „Nem volt dráma. Mindent csendesen megbeszéltünk, és örülök, hogy sikerült nyíltan, nyugodtan tisztázni egymással a helyzetet. Mind egyetértettünk abban, hogy ami eleinte a színpadon kívül is remekül működött, idővel súrlódásokba ment át. Nyilvánvaló lett, hogy hosszabb távon ez így nem fog működni, és nem szerettük volna elérni azt a pontot, amikor a köztünk lévő különbségek a színpadról is lejönnek", írja a basszer az okokról. Amelyeknek ugyanakkor a diplomatikus hangvétel ellenére is alapos okoknak kellett lenniük, a Trivium ugyanis egy amerikai turné kellős közepén vált meg Augustótól, ráadásul úgy, hogy abból már csak négy állomás volt hátra a döntés idején (a Volbeattel közös körút holnap fejeződik be Hampton Beachben).

A helyzet iróniája, hogy Augusto helyére a banda dobtechnikusa, Mat Madiro ugrott be, aki mindössze egy nap alatt tanulta meg a Trivium teljes programját. Augusto csatlakozása előtt szintén dobtechnikusként dolgozott a zenekarnál, és ebből a pozícióból került a távozó Travis Smith helyére. Mivel a helyzet nagyon friss, egyelőre persze nem tudni, tartósabban is Madiro jelenti-e majd a megoldást.

 

Hozzászólások 

 
#6 valarmorgulisz 2014-05-10 12:54
Augusto igen is atom fasza dobos. Kicsit más a stílusa, de semmivel nem rosszabb dobos mint TS. Az In waves valóban nem volt olyan nagy pukk, mint az előzők, de a Vengeance Falls ascendancy óta a legjobb csomagjuk szerintem. Kár érte. Azt meg csak a süket és a hülye vitatja el a Trivium tehetségét. Heafy-t meg már a Crusade óta azzal vádolják, hogy van-e még miről írnia? VF rácáfolt, hogy van. Ritka olyan zenekarok egyike, akiknek a hype-ja (ami pl. meg sem közelíti az A7x-t vagy más zenekarok hype-ját) indokolt, mégsem faszfej emberek, vagy nagyképűek.
Idézet
 
 
-1 #5 Vox 2014-05-08 17:03
Ennél jobb hírt nem is kaphattunk volna a zenekar háza tájáról! Nick Augusto egyáltalán nem illett a zenekarba, meg se közelítette Travis Smith játékát, akinek a kirakása egy rendkívül markáns törést hozott a Trivium zenei világába.

Remélem, hogy most már találnak egy épkézláb dobost, aki fel tud nőni TS játékához és nem darálja szét a dalaikat.

Persze a másik oldalon ott a kérdés, hogy a Triviumban (és főleg Heafy-ben) van-e még kellő ötlet, kreativitás, mert az utolsó két album ebben is az ereszkedő tendenciát erősíti.
Idézet
 
 
+1 #4 TelekiPál 2014-05-08 12:27
Idézet - Simon Zoltán:
Végighallgattad akár csak egyetlen lemezüket is? :D


Két-három szám után mindig feladom, a legutóbbiba már bele sem kezdtem. Végig?! Meg akarsz ölni?! :)
Idézet
 
 
+2 #3 Simon Zoltán 2014-05-08 11:23
Idézet - TelekiPál:
Ez a Trivium milyen egy túlértékelt banda. Komolyan nem tudom mit kajálnak rajtuk...


Végighallgattad akár csak egyetlen lemezüket is? :D
Idézet
 
 
+1 #2 TelekiPál 2014-05-08 08:33
Ez a Trivium milyen egy túlértékelt banda. Komolyan nem tudom mit kajálnak rajtuk...
Idézet
 
 
+3 #1 BB 2014-05-08 08:28
lehet, hogy már nem bírták tovább azt a kibaszott kattogást, amit Nick lábdobsoundnak nevezett...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.