Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alaptalannak nevezi kiadója vádjait a Death Punch, és viszontperel

Elég kemény visszhangokat váltott ki a Prospect Park kiadó keresete a Five Finger Death Punchcsal szemben, a zenekar pedig természetesen nem is hagyhatta válasz nélkül a nyilvánosságra került dokumentumot. A csapat szintén be fogja perelni a céget.

0428ffdp

Miután kiadója beperelte a Five Finger Death Punchot, egyenesen azzal vádolva meg a zenekart, hogy azok a súlyos egészségügyi problémákkal küzdő Ivan Moody énekes állapota miatt minél rövidebb idő alatt akarnak minél több pénzt kisajtolni a zenekarból, természetesen nem maradhatott el a zenekar válaszközleménye sem. Zoltan Bathoryék szerint a kereset hátterében valójában a Prospect Park főnöke és a banda volt menedzsere, Jeff Kwatinetz machinációi állnak: a csapat szerint a korábban a Kornnal, a Backstreet Boysszal, a Smashing Pumpkinsszal és a Jane's Addictionnel is dolgozott szakember egyszerűen csak keresni akar a csapaton, és hatalmat szeretne gyakorolni felettük. „Négy évvel ezelőtt mi is megváltunk a Prospect Park menedzsmenttől, hogy megszabaduljunk egy megállapodás hatálya alól, ami inkább szerződéses szolgaságot jelentett", áll a közleményben. „A Five Finger Death Punch felvételei jelenleg a Prospect Park utolsó megmaradt, illetve legértékesebb vagyontárgyainak körét gyarapítják, amelyekre vonatkozóan még szerződéssel rendelkeznek."

A nyilatkozat szerint a csapat idén fel akarja venni a Prospect Park keresetében is hivatkozott szerződés szerinti utolsó nagylemezét, ám a kiadó nem engedte őket stúdiózni, hanem inkább beperelte őket. „Ezzel mintegy túszul ejtettek bennünket, hogy megpróbáljanak extra pénzeket kiszedni a szerződéses jogok által, és megkísérlik eladni a jövőbeli felvételekből őket illető részesedést", állítja a zenekar, akik szerint a cég direkt azon a héten perelte be őket, amikor bejelentették őszi, a Shinedownnal és a Sixx: A.M.-mel közös amerikai arénaturnéjukat. A Prospect Park keresetében emellett az is szerepelt, hogy a zenekar megrekedt egy bizonyos szinten úgy üzletileg, mind zeneileg: ezt a Death Punch szintén cáfolja, és hozzáteszi, hogy a kiadó nem szeretné Kevin Churkót látni a következő lemez produceri székében. A csapat szerint Kwatinetz korábban is rendszeresen késett a producer gázsijának kifizetésével.

Mindez csak a szokásos kiadó-zenekar jogvitának tűnik, a Prospect Park keresete azonban az Ivan Moody énekest érintő kitételek miatt borzolta fel leginkább a kedélyeket a rajongótáborban. Feltűnő, hogy a zenekar semmit sem cáfol a kiadó dokumentumában is idézett e-mailek, üzenetek tartalmából, ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy Moody problémái eddig sem számítottak titoknak. „Ivant nemrég sikeresen kezelték egy rehabilitációs intézményben, a családja és a zenésztársai támogatása mellett. A Prospect Park menedzsment vagy kiadó soha, semmivel nem járult hozzá ahhoz, hogy Ivan megtisztuljon, ehelyett inkább azt erőltették, hogy a zenekar készítsen lemezeket és turnézzon. Biztosak vagyunk benne, hogy ki fog derülni a Prospect Park panaszainak teljes alaptalansága. Mivel be akarunk nyújtani egy viszontkeresetet velük szemben, abban is bízunk, hogy a zenekar mindenféle, velük szemben fennálló kötelezettségétől megszabadul majd, és túllép azokon a jelentős károkon is, amit ez az eset okozott."

Folytatása következik...

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 Puncsos 2016-04-30 15:05
Puncs-val!
Idézet
 
 
+5 #4 mrataxi 2016-04-30 10:31
Idézet - ace:
"Five Finger Death Punchcsal"

Grétsy László benzinnel locsolja magát !


Felkiáltójel elé szóköz?
Idézet
 
 
#3 Scud 2016-04-29 17:13
Iván lábszagfüggő, de sikeresen kikúrálták. LìvIvánalón!
Idézet
 
 
+21 #2 Draveczki-Ury Ádám 2016-04-28 11:03
Idézet - ace:
"Five Finger Death Punchcsal"

Grétsy László benzinnel locsolja magát !

A többjegyű idegen betűkhöz a toldalék közvetlenül, kötőjel nélkül kapcsolódik. Abban az esetben van kötőjel, ha a név, szó végén néma betű vagy szokatlan betűcsoport áll (ez nem ez az eset).
Idézet
 
 
-11 #1 ace 2016-04-28 09:39
"Five Finger Death Punchcsal"

Grétsy László benzinnel locsolja magát !
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.