Shock!

június 02.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Akár két új Deep Purple album is megjelenhet

Hamarosan dolgozni kezd új albumán az épp egy rövid mexikói turnét bonyolító Deep Purple, legalábbis ezt mondta Ian Gillan énekes egy mexikóvárosi sajtókonferencián. Az idén 66 éves frontember szerint még akár az is elképzelhető, hogy a nagy öregek nem egy, hanem egyenesen két új albumot készítenek záros határidőn belül.

„Azt hiszem, itt az ideje, ugye?", válaszolta Gillan a legközelebbi lemez megjelenésének időpontját firtató kérdésre. „Hamarosan összejövünk és elkezdünk dalokat írni. És ha nagyon beindulunk, akkor talán még az is elképzelhető, hogy nem sokkal utána még egy albumot elkészítünk. Meglátjuk, hogy mennek a dolgok, de konkrét tervek nincsenek. De egyre többen piszkálnak minket a legkülönfélébb helyekről, és mindegyikük új Deep Purple albumot szeretne, szóval én is úgy gondolom, hogy itt az idő."

Nem tudunk vitatkozni Iannel, hiszen a zenekar legutolsó albuma, a Rapture Of The Deep 2005 őszén került a boltokba, ilyen hosszú idő pedig még sosem telt el két Purple album között (természetesen azt az 1976-ban kezdődött nyolcéves időszakot leszámítva, amikor a csapat nem létezett). A következő anyag a veterán hard rockerek ötödik soralbuma lesz Steve Morse gitárossal, aki a '90-es évek közepén került Ritchie Blackmore helyére, és az 1996-os Purpendicular albumon debütált a csapatban. A Deep Purple-ben jelenleg Ian Gillan mellett Roger Glover basszusgitáros és Ian Paice dobos képviselik a legklasszikusabb Mark II felállást, a billentyűs Don Airey 2002-ben váltotta Jon Lordot.

A Rapture Of The Deep alapos turnéira jellemző, hogy a lemez megjelenése óta a csapat háromszor játszott Magyarországon: 2006-ban és 2007-ben a Sportarénában, tavaly pedig a Népstadion Szoborparkjában, a Stargarden Fesztiválon léptek fel.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.