Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aerosmith: nem lesz budapesti buli, és valószínűleg lemezt sem csinálnak többet

Joe Perry gitáros szerint az Aerosmith simán elturnézgathat az idők végezetéig, arra azonban nem merne fogadni, hogy készítenek még valaha is új stúdióalbumot a hosszas szenvedés és tizenegy év után idén kiadott Music From Another Dimension! után. A banda jövőre Európában koncertezik, de budapesti koncert szinte biztosan nem várható.

„Tudtuk, hogy van még bennünk egy lemez, noha sokan nem hitték volna ezt”, mondta Perry a Noisecreepnek az új albumról, a híresen feszült zenekari légkörről és a jövőről. „De nem fogok kertelni: nem tudom, készítünk-e következő albumot. A nézeteltéréseink tesznek minket dinamikussá. Ha mindannyian ugyanúgy gondolkodnánk, abból semmi jó sem származna, de miután vitázunk, semmit sem viszünk haza belőle. Ez az egyike azon dolgoknak, ami miatt ennyi ideig együtt tudtunk maradni. Halálra vitatkozzuk magunkat mindenen, de aztán megegyezünk, kisütjük, mi legyen, és továbblépünk. Túl sok jó dolog van a világon ahhoz, hogy azon vesztegessük el az időnket, hogy középiskolás kölykökként meccselünk egymással. A minap is volt egy megbeszélésünk egy videó kapcsán, ami elég forróra sikeredett, aztán lementünk és megnéztük Steven új motorját. Akkor már minden tök okés volt, és arról dumáltunk, ki mit csinálna aznap este…”

Perry a lemezkészítés kétségessége ellenére nem lát indokot arra, hogy miért ne turnézhatna az Aerosmith még akár évtizedes távlatokban. „Nem látom okát annak, miért ne turnézhatnánk egészen addig, amíg járóképtelenek nem leszünk. Egyszerűen nincs rá okunk. Csak azzal kell tisztában lenned, hogy bizonyos dolgokra már nem vagy képes. Nem nyomathatunk szaltókat a színpadon, nem lengedezhetünk köteleken, és így tovább. De egy csomó más szórakoztató dologra továbbra is képesek vagyunk: énekelni és játszani a hangszereinken.”

A Music From Another Dimension! egyelőre még a lemezipar agóniáját figyelembe véve sem látszik bombasikernek: a lemez a világ mindössze egyetlen országában került fel az eladási listák első öt helyezettje közé, pont az Egyesült Államokban, ahol a Billboard Top 200 ötödik pozíciójában nyitott, és ugyan Top 10-es lett Németországban, Japánban és Kanadában, Nagy-Britanniában például csak a 14. helyig volt képes verekedni magát. A lemez Amerikában eddig körülbelül 120 ezer példányban talált gazdára.

Az Aerosmith jövő tavasztól valószínűleg Európában koncertezik, ha nem jön közbe valami rendkívüli esemény. A Shock! úgy tudja, pár hónapja előrehaladott tárgyalások folytak egy esetleges budapesti buliról az Arénában, ám végül sajnos nem sikerült tető alá hozni a fellépést. Tyleréket így valószínűleg Bécsben lehet majd hozzánk legközelebb elcsípni, de pontos hivatalos dátum jelenleg még nincs.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.