Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Young család is megerősítette: Malcolm demenciában szenved

0416myInnentől fogva nem kell találgatni: családja megerősítette azokat a múlt hét második felében felreppent lapinformációkat, melyek szerint Malcolm Young, az AC/DC alapító gitárosa demenciában szenved.

Egyetlen rövid mondatban ugyan, de elismerte Malcolm Young családja, hogy a 61 éves gitáros időskori szellemi képességvesztés miatt volt kénytelen visszavonulni az AC/DC-ből. „Malcolm demenciában szenved, a család pedig köszöni, hogy tiszteletben tartjátok a magánszféráját”, írták a rangos People magazinnak, így egyelőre vélhetően semmi bővebbet nem lehet majd megtudni a gitárosról – viszont alighanem minden igaz, ami múlt pénteken lejött a The Sydney Morning Heraldban

Mint azt a hétvégén is írtuk, a demencia sokféle lehet, hiszen ez egy összefoglaló elnevezés az időskori elbutulásra, és a közhiedelemmel ellentétben nem kizárólag az Alzheimer-kórra utal. Az viszont minden formára igaz, hogy visszafordíthatatlan, a betegek állapota az idő további előrehaladtával csak tovább romlik, és a hosszanti életkilátásokat is kedvezőtlenül befolyásolja: a demenciás betegek általában átlagosan négy-öt évig élnek még a betegség diagnosztizálása után, viszont mint ahogyan erre mi is utaltunk, Malcolmnál az átlagnál jóval fiatalabb korban ütött be a kór. Ebben az esetben pedig ez az arány is más: a statisztikák szerint a 70 éves kor alatt diagnosztizált betegek átlagosan további tíz évig vagy még tovább is elélnek ebben az állapotban.

 

Hozzászólások 

 
+7 #2 tökipompos 2014-10-01 12:37
Hát igen, ismert életmódja nem kedvezett a szellemileg friss öregkornak, és ki tudja még, mi lehet az oka... respect neki élete munkájáért! Az öcsike pedig nyomja tovább a rock'n'roll-t...
Idézet
 
 
+7 #1 ddrum777 2014-10-01 08:16
A generációm meghatározó hősei búcsúznak, nem csak a zenében... Olyan ez, mint Ronaldo, vagy Zidane búcsúja... Csak szomorúbb.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.