Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A riffek és a breakdownok súlyossága viszi el a dalokat”

Végtelen mint az óceán címmel megjelent a Lovecrose új albuma. A lemez most teljes egészében, hivatalosan végighallgatható.

1113lovecrose

Megjelent az új Lovecrose. A 2013-ban indult zalaegerszegi bázisú banda – azaz Volner Márk énekes, Csiszár Ádám gitáros/énekes, Szekeres Attila gitáros, Gerencsér Ádám basszusgitáros és Horváth Bence dobos – a három éve kiadott Minden lángol folytatásaként jelentkezett tizenegy tételes friss anyagával. A technikás, riffelős metalcore-ban utazó ötösfogat ismét már-már konceptlemezt tett le az asztalra. „Jó másfél-két éve kezdtük el körvonalazni ezt az óceános, viharos, apokaliptikus koncepciót – mondják. – Az album szinte minden tétele ilyen hasonlatokkal operál, és görbe tükröt tart a társadalom felé, ami szépen lassan minden értelemben felzabálja saját magát.”

lovecrose_cZeneileg a fő csapásvonal a megszokott Lovecrose-hangzás maradt. „Ugyanakkor sokkal erőteljesebb és dominánsabb zenei témák kaptak itt helyet az eddigiekhez képest – így a zenekar. – Hangzásban követtük a megszokott metalcore stílust, de született néhány dal, amelyekben a szokásosnál jóval mélyebbre hangolt gitárok szólalnak meg. Az elektronikus betétek pedig a mostani lemeznél jóval letisztultabbak, cserébe a riffek és a breakdownok súlyossága viszi el a dalokat. Az énekek kettősségét szerettük volna most sokkal jobban kiélezni, mint a többi lemeznél tettük: a hörgések, kiabálások még agresszívebbek lettek, a tiszta vokálok pedig még dallamosabbak. A dalokat szokásosan magunk rögzítettük és dolgoztuk ki Csiszár Ádám gitárosunk által, a keverés és mastering pedig a No Silence Sound Studioban készült. Az albumhoz tartozó vizuális tartalmakért, videókért a Portrait Shot, utómunkálataiért Volner Márk felelt.”

A zenekar november 24-én tartja lemezbemutató koncertjét a Dürer Kertben, ahová egy masszív, több órás bulival készülnek: az új album dalai mellett a covid miatt kissé mostoha sorsú Minden lángol anyagát is méltón felidézik, sőt, pár meglepetés is várható. Részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.