Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Paradise Lostból az Opethbe igazolt Waltteri Väyrynen

Távozott a Paradise Lost soraiból Waltteri Väyrynen dobos, és csatlakozott az Opeth legénységéhez. Az utód egyelőre ideiglenes, de nem kellett túl messzire nyúlniuk érte.

0909waltteri

Baráti viszonyban elválik egymástól a Paradise Lost és az utolsó két lemezen, illetve az ezekhez kapcsolt turnékon játszott fiatal finn dobos, Waltteri Väyrynen. A zenész csaknem nyolc évet húzott le a brit doomstereknél, most pedig az Opeth soraiban folytatja: itt a tavaly óta Martin Axenrot helyén beugrósként játszó Sami Karppinen posztját veszi át. „Waltteriben minden megvan, ami csak szükséges egy Opeth-dobosnál: a klasszikus rockos, progrockos higgadt érzékenység, a metálgroove-ok és a megabonyolult technikai virtuozitás – mondja Mikael Åkerfeldt. – Ezen felül máris hihetetlenül jól ismeri a dalainkat, a lemezváltozatokat éppúgy, mint a néha módosított koncertverziókat. Olyan pörgetéseket és ütemeket hallottunk tőle a próbákon, amikhez néha az adott dalok felvétele óta nem volt szerencsénk. A közönség egész biztosan nagy légdobolásokra készülhet a kedvenc nótákban! Walt nagyon odatette magát, és akkor még finoman fogalmaztam. Emellett pedig remek arc. Őszinte, roppant kedves, vicces. És fiatal! Abban az évben született, amikor felvettük az Orchidot! Na, ebbe gondoljon bele mindenki!"

A friss párosításnak hamarosan a magyar közönség is tanúja lehet, hiszen szeptember 21-én Budapesten koncertezik a zenekar, részletek itt. A Paradise Lost eközben Guido Montanarinit szerződtette le Waltteri helyére, igaz, az együttműködés egyelőre csak az aktuális európai turnéra szól. A Hangman’s Chair vendégeskedésével futó körútnak sajnos nem lesz hazai állomása, hozzánk legközelebb Pozsonyban lép fel a zenekar október 12-én.

 

Hozzászólások 

 
#2 JR 2022-09-10 20:52
Idézet - Simple:
Én sehol nem olvastam, hogy ideiglenes, sőt, ez a lényeg, hogy bejelentették az új állandó dobosukat.

Nem is írták róla sehol, hogy ideiglenes. Ellentétben a Paradise Lost-ba beugró Guido Montanarinivel...
Idézet
 
 
#1 Simple 2022-09-10 10:57
Én sehol nem olvastam, hogy ideiglenes, sőt, ez a lényeg, hogy bejelentették az új állandó dobosukat.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.