Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Faith No More visszatérése nagyot robbant, a Coal Chamberé kevésbé

Szép sikerrel tért vissza a színre a Faith No More a múlt héten megjelent Sol Invictus lemezzel, de Mike Pattonék elsősorban természetesen most sem a tengerentúlon tarolnak nagyobbat. A Coal Chamber és a Whitesnake náluk jóval kevésbé örülhet.

0521fnm

31 ezer példányban kelt el megjelenésének hetében az Egyesült Államokban a Faith No More új albuma, a Sol Invictus, amellyel a Billboard Top 200-as listájának tizennegyedik helyén kezdett. Ez talán nem tűnik olyan fényesnek tizennyolc év lemeznélküliség után, de senkit se tévesszen meg Mike Pattonék kiemelkedő európai népszerűsége, hiszen a banda a tengerentúlon igazából inkább egylemezes sikercsapatnak számított, hazájukban a The Real Thing elképesztő eredményei után gyakorlatilag azonnal leszállóágba kerültek. A mostani helyezés ezzel együtt is sokkal jobb, mint utolsó két albumuk amerikai eredménye, pedig a King For A Day... Fool For A Lifetime és az Album Of The Year még abban a korszakban jött ki, amikor az emberek tényleg vásároltak lemezeket: előbbi a harmincegyedik, utóbbi a negyvenegyedik helyre volt jó a maga idejében a Billboardon. Az ugyanakkor nem meglepő, hogy a Sol Invictus a világ többi táján jobban tarol, mint Amerikában: Ausztráliában a második, Németországban a negyedik, Nagy-Britanniában és Svájcban a hatodik, Hollandiában pedig a hetedik helyen indítottak vele.

Kevésbé tűnik ütősnek a Coal Chamber visszatérő Rivalsának nyolcvanadik helye és 7100 példányos első heti amerikai eladása, hiszen Dez Fafaráék annak idején ennél lényegesen jobb pozíciókat csikartak ki maguknak: az aranylemezzé vált debüt után az 1999-es Chamber Music a huszonkettedik, a már csökkenő népszerűség mellett leszállított, 2002-es Dark Days pedig a harmincnegyedik pozícióig jutott.

Szintén nem látszik felperzselni a világot a Whitesnake The Purple Albuma, amelyből 6900 darab ment el az Államokban a nyitóhéten, és ezzel a nyolcvannegyedik helyen kezdett – igaz, odaát ma már a Deep Purple sem nagyon mozgatja a közönséget. Nagy-Britanniában már lényegesen impozánsabb David Coverdale-ék eredménye, itt a tizennyolcadik pozícióig vitték a régi dalokat rejtő új anyaggal.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 Sárvári Gábor 2015-05-28 20:56
Köszönöm szépen a válaszod. :)
Idézet
 
 
+2 #2 Valentin Szilvia 2015-05-28 18:48
Idézet - Sárvári Gábor:
Lesz kritika az új Coal Chamber albumról?


Természetesen!
Idézet
 
 
+1 #1 Sárvári Gábor 2015-05-28 17:55
Lesz kritika az új Coal Chamber albumról?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.