Shock!

május 07.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A célunk, hogy fenntartható modellt teremtsünk, és elszakadjunk a hagyományos zeneipari sablonoktól”

Sleeps Society lesz a While She Sleeps új albumának címe. A lemez csak tavasszal jelenik meg, de a címadó dalt máris bemutatták róla, a zenekar pedig teljesen újrahúzza működése üzleti hátterét.

1021wss

Máris kitűzte ötödik nagylemezének megjelenését a While She Sleeps: Loz Taylorék Sleeps Society címmel adják majd ki az albumot 2021. április 16-án, amely egyben új üzleti modell kezdetét is jelenti a zenekarnál. A csapat eddig is kereste a saját, független megoldásokat, most pedig eltökélt szándékuk, hogy tényleg teljesen saját lábra állnak: beindították felületüket a Patreonon, ahol természetesen a havi tagdíjért cserébe rengeteg exkluzív tartalmat kínálnak majd a rajongóknak.

„Tizennégy éve működünk a zeneipar folyamatosan változó viszonyai közepette”, mondják. „A célunk, hogy fenntartható modellt teremtsünk az előadók és a kreatív alkotók számára, és elszakadjunk a hagyományos zeneipari sablonoktól: olyan rendszert építünk és fejlesztünk, amelyben a zenekar és a rajongók valóban egymásra támaszkodnak. Mivel az élő fellépések jövője bizonytalan, a Sleeps Society biztosítja a zenekar stabil létezését, és egyben lehetőséget teremt, hogy kapcsolatban maradjunk a rajongótáborunkkal, akiknek új módon szolgáltathatunk tartalmakat, kitöltve ezzel az élő zene hiányát. Ezekben a bizonytalan időkben mindez élet és halál kérdése a While She Sleeps számára. Nem akarunk mi is rákényszerülni a tevékenységünk beszüntetésére csak azért, mert a rendszert nem az előadók támogatására tervezték.”

A lemez címadó dala máris meghallgatható. A banda legutóbbi lemeze, a So What? tavaly jött ki.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.