Shock!

május 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

While She Sleeps: So What?

whileshesleeps_cKevés olyan zenekar létezik a metalcore színtéren, amely anélkül képes megőrizni frissességét, hogy önmaga karikatúrájává válna, és mindeközben még rajongótáborát is szélesíti. Ezen ritka egyedek közé sorolható a While She Sleeps, akik a So What?-tal ismét hozták azt a bizonyos szintet, amit saját maguk állítottak fel korábbi munkáikkal. 2017-es You Are We című, közösségi finanszírozásban készült lemezükkel a sheffieldi srácok is besoroltak azon csapatok közé, amelyek saját kiadásban jelentetnek meg lemezeket, hogy a teljes művészi szabadság jegyében alkothassanak, ezáltal pedig még szorosabb köteléket alakítottak ki a rajongókkal. Saját kiadójuk, a Sleeps Brothers most a Spinefarmmal közösen dobta piacra a negyedik albumot.

megjelenés:
2019
kiadó:
Sleeps Brothers / Spinefarm
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 14 Szavazat )

A korong igényel némi emésztést, nem mindegyik szerzemény adja meg magát első hallgatásra, de a So What? megéri az időráfordítást. A lemez nyitótétele, az Anti-Social arcbamászó ritmusokkal, egy fogós gitártémával és némi elektronikával tolja elénk a csapatra jellemző, társadalomkritikus szöveget. Hasonló sorok egyébként további dalokban is visszaköszönnek, bár az aktuálpolitika mellett a srácok személyes megpróbáltatásai is előkerülnek. Saját komfortzónáját szélesíti a banda az olyan dalokkal, mint az egyik új While She Sleeps-himnusznak is beillő The Guilty Party, amely a szokásos döngölés mellett a '90-es évek dance-slágereinek dallamaira hajaz, vagy az Inspire, amely markáns elektronikus lüktetésével tesz tanúbizonyságot a csapat kísérletező kedvéről. A „vissza a gyökerekhez" elv alapján a Set You Free és az Elephant a korábban említett You Are We-t, illetve az első This Is The Six lemezt idézi. A Gates Of Paradise hatalmas, együtténeklős témáinál és a zongorával, vonósokkal megfűszerezett záró részletnél pedig nem is kívánhatnának jobbat a zenkar kedvelői.

Lawrence „Loz" Taylor énekes harsogó üvöltéseit szokás szerint Mat Welsh gitáros fülbemászó éneke ellenpontozza, aki ezúttal még inkább kivette a részét a tiszta dallamok lefektetéséből. Adam „Sav" Savage dobos és Aaran McKenzie basszusgitáros világvége-hangulatú, kíméletlen játéka és Sean Long gitáros agyahagyott tekerései szintén meghatározók a While She Sleeps receptjében. Itt-ott felmerül bennem, hogy néhol azonos sémára épülnek a dalok, de mindenképp értékelendő, hogy a srácok új irányba indultak: egyediségük megtartása mellett a változatosságot is szem előtt tartották a So What? készítése során.

A brit ötösfogat július 25-én megszállja a Budapest Parkot az Architects vendégeként, így két metalcore-nagyság oltára előtt is leborulhatnak majd a stílus rajongói.

 

Hozzászólások 

 
#5 BB 2019-05-16 11:18
Idézet - miso:
Atyaég, ezt a műanyag, töketlen, nyafogós zenét.

Maradok a tökös metalcore zenekaroknál, tegnap hallgattam meg kb ezredszerre az Unearth: The Oncoming Storm lemezét. Az zseniális.
Ez a lemez ahhoz képest szivárvány fesztivál:D


Más idők, más lemezek. Egy 2019-es lemezzel tényleg reálisnak tartasz összevetni egy 2004-est? :D Ne viccelj már :D
Idézet
 
 
#4 miso 2019-05-15 17:18
Atyaég, ezt a műanyag, töketlen, nyafogós zenét.

Maradok a tökös metalcore zenekaroknál, tegnap hallgattam meg kb ezredszerre az Unearth: The Oncoming Storm lemezét. Az zseniális.
Ez a lemez ahhoz képest szivárvány fesztivál:D
Idézet
 
 
#3 Gabe von Buddah 2019-05-13 11:17
Hát ez tenyleg rohadt jó lett. Mondjuk most nem is voltak olyan magasak az elvárásaim, mint az elôzô 2 album elôtt, de ez most nagyon adja. Érdekes módon amikor elôszôr kihozták a The Guilty Party címû számot annyira nem jött át, de amióta meghallottam a lemezen, azóta naponta legalább 5ször meg kell hallgatnom.
Idézet
 
 
#2 valarmorgulisz 2019-05-12 15:02
csatlakozom. Baromi jó lemez. Inspire végén imádom a robbanást. Amúgy a WSS és PD mellé még írjuk fel nyugodtan az Architectset is :) Ők hárman nagyon magas minőségen művelik ezt a stílust.
Idézet
 
 
#1 Waccabi 2019-05-12 10:05
Ismét egy remek albumot hoztak a srácok! Nem kenyerem a metalcore de a while she sleep és a parkway drive iszonyú jó zenéket pakol le az utóbbi években!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.