Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Blackmore-ral folytatott sikertelen egyezkedés gyümölcse a Whitesnake Deep Purple-albuma

0225wsEredetileg Ritchie Blackmore-ral tervezte átértelmezni a régi Deep Purple-klasszikusokat David Coverdale, aki május 18-án végül mégis a Whitesnake neve alatt hoz ki egy The Purple Album című gyűjteményt, kizárólag a Purple általa fémjelzett időszakából. Az énekes egy friss interjúban elmagyarázta, miért alakultak így a dolgok.

Coverdale szerint a rajongótábor által meglehetősen vegyesen fogadott tribute-album ötlete nem sokkal Jon Lord 2012-es halála után fogant meg, amikor az énekes megkereste Ritchie Blackmore-t. „Jon tragikus elvesztése rádöbbentett, hogy az élet kurva rövid az ellenségeskedésekhez, a keserűséghez és a haraghoz, így aztán úgy döntöttem: felveszem a kapcsolatot Ritchie-vel, hogy együtt osztozzunk a Jon elvesztése iránti gyászunkban, és egyúttal lerójam neki a hálámat, amiért annak idején bevett a Deep Purple-be”, idézte fel David a Classic Rocknak. „Beszélgettünk, és közben annak ötlete is felmerült, hogy valamilyen formában ismét összejöjjünk – ezt egyébként Jon is szerette volna. Aztán miután párszor egyeztettem erről Ritchie menedzserével, úgy éreztem, nem igazán vagyunk egy hullámhosszon a víziót illetően, így aztán minden jót kívántam, és illő tisztelettel visszaléptem a dologtól. De eközben előszedtem a régi albumokat, és kísérleteztem a dalokkal: áthangszereltem ötleteket, kisebb újdonságokat adtam hozzájuk itt-ott. És rájöttem, mennyire imádtam azt a korszakot meg azokat a lemezeket, amiket közösen készítettünk. Varázslatos idők voltak azok… Szóval bizonyos elképzelések végül sajnos nem igazán tetszettek, de végeztem bizonyos előkészítő munkálatokat ezekkel a dalokkal, abban a reményben, hogy Ritchie talán nyitott lesz arra, hogy kicsit felfrissítsük és átértékeljük őket.”

Miután kiderült, hogy a Blackmore-féle együttműködésből nem lesz semmi, Coverdale feleségétől származott az ötlet, hogy a Whitesnake kezdjen valamit a Purple-témákkal. „Mondtam neki, mennyire sajnálom, hogy feleslegesen dolgoztam, mire azt kérdezte: miért nem hozom ki ezt az egészet Whitesnake-ként? Kis időbe beletelt, mire átgondoltam ezt az egészet. Beszéltem a zenészeimmel is, és mindenki hihetetlenül jól fogadta az elképzelést, szóval beindult a gépezet.” A zenekarból egyelőre csak Reb Beach gitáros kommentálta a fejleményeket, ő azonban tényleg roppant lelkes: „Ez volt a legizgalmasabb ötlet, amit David valaha felvetett nekem – márpedig ő bizony képes nagyon izgalmas dolgokat mondani!”

A The Purple Albumra a Burn, a Stormbringer és a Come Taste The Band albumok dalainak modern verziói kerülnek fel, vagyis a tavaly Doug Aldrich helyére leigazolt Joel Hoekstra nem saját szerzeményekkel debütál majd a bandában. A dallista az alábbi:

0225wsc01. Burn
02. You Fool No One (interpolating Itchy Fingers)
03. Love Child
04. Sail Away
05. The Gypsy
06. Lady Double Dealer
07. Mistreated
08. Holy Man
09. Might Just Take Your Life
10. You Keep On Moving
11. Soldier Of Fortune
12. Lay Down Stay Down
13. Stormbringer
14. Lady Luck (bónusz)
15. Comin' Home (bónusz)

A Stormbringer újraértelmezésének videója alább máris megtekinthető.

 

Hozzászólások 

 
+5 #6 Sanctus 2015-03-22 21:08
Idézet - nekem8:
Miért kéne hogy legyen? Ez szimplán meddő vita, ha david-nek ehhez volt kedve, tegye úgy. Világhírű, de most komolyan ő az egyetlen világhírű zenekarvezető, akinek valamelyik lépése nemtetszést vált ki? Szerintem lehetett ennek más oka is. Minek vergődjön új dalok írásával, amikor ma már senki se veszi meg?


Ezzel még mindig nincs semmi bajom, nyugodtan csinálja, én is meg fogom hallgatni, mert szeretem azt a lemezt, csak ehhez Rebnek felesleges nettó marhaságokat mondania. Persze ha tényleg így érzi, az az ő dolga, az enyém meg az, hogy ettől a szemöldököm a tarkómon kötött ki.
Idézet
 
 
+1 #5 nekem8 2015-03-22 20:43
Miért kéne hogy legyen? Ez szimplán meddő vita, ha david-nek ehhez volt kedve, tegye úgy. Világhírű, de most komolyan ő az egyetlen világhírű zenekarvezető, akinek valamelyik lépése nemtetszést vált ki? Szerintem lehetett ennek más oka is. Minek vergődjön új dalok írásával, amikor ma már senki se veszi meg?
Idézet
 
 
+3 #4 Sanctus 2015-03-22 18:28
Idézet - nekem8:
Csak david ehhez a paprikás krumplihoz hozzáad, vagy elvesz valamit. Olvasni és értelmezni..


Nem az a baj, hogy csak alakítgat egy recepten, ha épp nincs jobb dolga vagy ötlete, hanem hogy egyes világhírű zenészek számára ennél izgalmasabb nincs is. Olvasni, és értelmezni.
Idézet
 
 
+4 #3 nekem8 2015-03-22 13:45
Csak david ehhez a paprikás krumplihoz hozzáad, vagy elvesz valamit. Olvasni és értelmezni. Maga cov mondta, hogy alakítgatott a dalokon. Persze nem lesz nagy eltérés, de más a hangzás, más zenészek játsszák, stb stb.
Ne értsetek félre... Én is jobban örülnék egy új studiólemeznek, de ezt a helyzetet is meg lehet érteni és el is lehet fogadni. Amikor bejelentették, nem örültem, azt mondtam, hogy még meg se fogom hallgatni. Meg fogom, és ha tetszik, még meg is veszem.
Idézet
 
 
+11 #2 zombee 2015-03-22 10:33
Jó, de mi mást mondhatna, Coverdale a főnök és új a lemez, nem mondhatja hogy faszság az egész. Legfeljebb hozzáteheti még, hogy a dallamos részek még dallamosabbak, a kemények még keményebbek lesznek... :)
Idézet
 
 
+12 #1 Sanctus 2015-03-22 10:20
Ingerszegény környezet lehet, ahol a legizgalmasabb dolog a világon újból melegíteni a paprikás krumplit...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.