Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

76 ezer dollárral segítette a néhai Andy Wood édesanyját a Pearl Jam

0415toniwoodMárciusban már huszonöt éve volt annak, hogy elhunyt Andrew Wood, a Mother Love Bone volt énekese. Stone Gossard és Jeff Ament azóta sem felejtették el volt zenésztársukat, és most édesanyján is segítettek, amikor értesültek nehéz életkörülményeiről.

76 ezer dollárt – több mint 20 millió forintot – gyűjtött a rajongók segítségével a néhai Andrew Wood édesanyja számára az 1990-ben elhunyt énekes volt zenésztársait is soraiban tudó Pearl Jam. Miután Stone Gossard értesült róla, hogy Toni Wood egy lakókocsiban tengeti napjait, úgy döntött, semmiképpen sem hagyják annyiban a helyzetet: a rajongók 36 ezer dollárral járultak hozzá az ügyhöz, a Pearl Jam tagjai és a Mother Love Bone egykori menedzsere pedig további 40 ezer dollárral támogatta az ügyet. Toni Wood máris beköltözhetett új otthonába, és még maradt is egy kevés a számlájából a pénzből.

Andy Wood 1990. március 19-én halt el egy aranylövés következtében, néhány hónappal a Mother Love Bone első lemeze, az Apple megjelenése előtt. Stone Gossard és Jeff Ament ezután alapították meg a Pearl Jamet, és Andy emlékére írták meg Chris Cornell-lel közösen a Temple Of The Dog emlékalbumot. Utóbbival kapcsolatos hír, hogy az A&M kiadó és a London Bridge stúdió jelenleg éppen jogvitába keveredett azt illetően, kinek a tulajdonát képezik az 1991-ben megjelent lemez eredeti mesterszalagjai. A vita azután robbant ki, hogy tavaly elhunyt a stúdió tulajdonosa, Rick Parashar, és testvére, Rajan Parashar magáénak követeli a jogokat. Cornell szerint minderre természetesen semmi alapja nincsen.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Wendiii 2015-04-16 06:52
Mekkora jó arcok! Le a kalappal előttük.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.