Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„38 éves koromban szívtam el életem első jointját”

Hamarosan visszatér a színre a Deep Purple, akik izgalmasnak és kísérletezőnek ígérik új – minden bizonnyal utolsó – stúdióalbumukat. A felvezető interjúk sora már megkezdődött: Ian Gillan énekes például egy friss nyilatkozatában arról beszélt, hogy Glenn Hughes és a szenvedélyébe belehalt Tommy Bolin kivételével a Purple-ben sosem volt jellemző a drogfogyasztás.

Gillan a 100 Percent Rocknak elárulta: nem mindenkire jellemző a tradicionális rocksztár-imázs. „Teljesen őszintén mondhatom, hogy 38 éves koromban (azaz olyan 1983 körül - a szerk.) szívtam el életem első jointját néhány haver társaságában, mert baromira érdekelt, milyen a hatása. Az igazat megvallva nagyszerű volt, de soha nem lett az esetem a dolog. Mi pubzenekarként nőttünk fel, szóval a mi mérgünk alapvetően a sör volt. Sört és whiskeyt ittunk. Ez pedig jó, mert miután szaggató fejfájással ébredsz, jó pár napig nem iszol utána semmit. Alaposan meg is tanultuk a mértéket az évek során. Persze mindig szívesen fogyasztottunk el egy italt, és kétségtelenül volt, amikor túl sokat tettek elénk. De nem hinném, hogy bármelyikünknek is igazán megártott volna a dolog, és elvonóra sem kellett mennünk soha. Sok barátunknak, haverunknak szüksége volt erre, de nálunk sosem lett ebből probléma.”

A Deep Purple új albuma áprilisban jelenik meg, a csapat pedig szinte egyből nagy turnéra indul a lemez kapcsán. Jó hír, hogy a zenekar augusztus 3-án ismét Magyarországon játszik: ezúttal Székesfehérváron, a FEZEN Fesztiválon lépnek fel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.