Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Deep Purple: új hang, új irány, friss megközelítés

Ian Gillan énekes szerint néhány komoly meglepetéssel is szolgál majd a Deep Purple áprilisban megjelenő új nagylemeze, amelyen nyolc hosszú év után hallhatunk új dalokat a veterán brit hard rockerektől. A Bob Ezrin producerrel készült album turnéján a zenekar ismét eljut Magyarországra is.

„Most, ahogy beszélünk, éppen keverik a lemezt”, mondta Gillan a 100% Rocknak adott interjújában. „A felvételekkel készen vagyunk. Új hang, új irány, friss anyag. Nashville-ben vettük fel a lemezt, de nem azért, mert country albumot akartunk készíteni, hanem mert a producerünk, Bob Ezrin ott él. Ez nagy súllyal esett latba, mert Bob rendelkezik a szükséges stúdiólétesítményekkel, háttérrel és minden mással, ami csak kellett, és az ilyesmi nagyban megkönnyíti a munkát. Óriási volt ilyen nagyszerű környezetben dolgozni, maga az anyag pedig elég változatos lett, bár elég nehezen tudnám körülírni. A zenekaroknál egyébként is mindenki kényszert érez a kategorizálásra… A mi korunkban járó bandák esetében már csak figyeled, mi jön ki. És ez nem teljesen ugyanaz, mint az eddigiek, így elég nehéz jellemeznem is. Egyik albumunkhoz sem igazán tudnám hasonlítani.”

A Deep Purple új albuma áprilisban jelenik meg, a csapat pedig szinte egyből nagy turnéra indul a lemez kapcsán. Jó hír, hogy a zenekar augusztus 3-án ismét Magyarországon játszik: ezúttal Székesfehérváron, a FEZEN Fesztiválon lépnek fel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.