Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

270 bpm-es blastbeattel pusztít a Testament új kislemezdala

1103ericFebruár 19-én amerikai turnéra indul a Testament a Slayer és a Carcass társaságában, ami egyfelől jó, a másik oldalról viszont azt jelenti, hogy még tovább csúsznak a zenekar következő nagylemezének munkálatai. Eric Peterson azonban most azt mondja: egy single mindenképpen kijön a közeljövőben, hogy enyhítsék a várakozást.

Ismét csúsznak a Testament új lemezének munkálatai, miután a zenekar elvállalta a Slayerrel és a Carcass-szel közös észak-amerikai turnét februártól. „Azért nincs még kész a lemez, mert állandóan döntenünk kell, és úgy tűnik, szinte mindig az újabb koncerteket választjuk”, mondta a gitáros a Metalholicnak. „Viszont úgy álltam hozzá, hogy most már muszáj lesz valamit kihozni, így felvettem egy single-t a múlt hétvégén Gene Hoglannel. Kiválasztottuk az egyik új nótát, és azt mondtuk: oké, akkor ezt megjelentetjük. És ha véget ér a Slayer-turné, megyünk is a stúdióba. Ez szerintem úgy április végén történhet meg. Én már egyből kezdeném a munkát, de Gene meg Steve a Deathtel turnéznak Európában (ez a turné ugye Budapestet is eléri – a szerk.), szóval mindig közbejön valami… De az új anyag tényleg nagyon jó. Kicsit még inkább a legsúlyosabb, legőrültebb oldalunkra gyúrtunk rá a dalokban, van benne egy újszerű csavar. Akik már hallották a zenét, azt mondják, nagyon más, mint az eddigiek, mégis ugyanolyan. Van benne némi old school érzés, de naprakész is egyben.”

Peterson megismételte azt is, amit a zenekar több tagja elmondott már az utóbbi években, vagyis azt, hogy az új lemez zeneileg leginkább talán az 1999-es The Gatheringre üt. „A tíz eddigi dalból hat thrashes, de mindegyik más, ami nagyon bejön. És blastbeateket is alkalmazunk itt-ott. A most felvett dal hallatán Gene azt kérdezte, becrackeztem-e, mert ilyen gyors blastbeatet még ő sem tud feljátszani… Valami 270 bpm környéki volt a tempó, ő meg tiltakozott, hogy ezt nem tehetem vele. De ragaszkodtam a dologhoz, neki pedig találni kellett valami trükköt, hogy kivitelezhesse, de így is rohadt nehéz. Eleinte kicsit aggódott is, de megcsinálta, és marha jó is lett. Azt mondta utána, ez az eddigi leggyorsabb blastbeatje, és mivel Gene Hoglanről beszélünk, ez azért tényleg elég kattant… De közben szupermelodikus is a dal, van benne egy kicsi a Judas Priest Rapid Fire-jéből meg a Demonic lemezes The Burning Timesból a gitárjáték szempontjából…”

A Testament legutóbbi stúdióalbuma 2012-ben jelent meg Dark Roots Of Earth címmel.

 

Hozzászólások 

 
+4 #7 RobertThorn 2016-01-21 22:58
Egy blastbeat érdekessé tételéhez limitált eszközök vannak, de szerencsére nem lehetetlen: ha a dobos követhető módon díszít a cineken (leginkább a beütők/kínaik elhelyezésével) , akkor még egy tamszegényebb blastelésnek is simán lehet egyedi groove-ja, 'dallama'.

Az itt korábban ajánlott Satyricon dal legvége tényleg embertelenül kemény ütem, kétségkívül van hatása, DE hogy nem fullad unalomba az egész, az azért nem a dob, hanem a rajta fekvő gitártéma érdeme.
Idézet
 
 
+3 #6 Tulus 2016-01-21 20:38
Engem ugyan nem érdekel, hogy milyen blasztbít, meg ilyen-olyan díszítés lesz az új lemezen.
Ha hozzák a Dark Roots színvonalát, már akkor nagyon boldog leszek :-)
Idézet
 
 
+6 #5 Igor Igorovics 2016-01-21 16:02
Idézet - pekkae:
Számomra a világ legsemmitérőbb zenei témája a blastbeat. Semmit nem lehet élvezni rajta.

Persze, ha végig azt tolják, akkor persze, hogy unalmas. Jól kell tudni alkalmazni. Pl. a Dimmu Puritanical lemezén szerintem marha jól tolja Nick Barker. Ez ugyanolyan dolog, mint bármilyen más zenei elem. Egy szóló, is lehet egy baromi unalmas töltelék és lehet szerves része is a dalnak. Az előadástól függ minden.
Idézet
 
 
+3 #4 Tom 2016-01-21 14:53
Idézet - pekkae:
Számomra a világ legsemmitérőbb zenei témája a blastbeat. Semmit nem lehet élvezni rajta.

dehogynem :)
Amikor a Satyricon legjobb lemezének (Rebel Extravaganza, itt is szerepel a Klasszikuschok-ban) végén, egy 10 perces dal (Scorn Torrent) utolsó 3 percében csak a blastbeat dörög, és mégsem fullad unalomba, azt tanítani kéne
Idézet
 
 
-11 #3 pekkae 2016-01-21 13:16
Számomra a világ legsemmitérőbb zenei témája a blastbeat. Semmit nem lehet élvezni rajta.
Idézet
 
 
+10 #2 Sanctus 2016-01-21 12:52
Idézet - Jézus:
No, erre tényleg kíváncsi vagyok, van némi konkrétum is, hat thrashes, ez ilyen gyors, az olyan gyors, nem pedig a kemény részek még keményebbek, a dallamosak még dallamosabbak.


A gyorsabb részek még gyorsabbak lettek. Még szerencse, hogy Gene tud dobolni.
Idézet
 
 
+9 #1 Jézus 2016-01-21 09:29
No, erre tényleg kíváncsi vagyok, van némi konkrétum is, hat thrashes, ez ilyen gyors, az olyan gyors, nem pedig a kemény részek még keményebbek, a dallamosak még dallamosabbak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.