Shock!

január 21.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2018-ban tényleg visszatérhet az eredeti felállású Kingdom Come

Tavaly hivatalosan is kikerült a Scorpions soraiból az alkoholproblémákkal küzdő James Kottak, aki azonban egy friss interjúban elárulta: már folynak az előkészületek első komoly zenekarának újjáélesztésére.

1017kc

James Kottakot sokan ma már csak a Scorpions volt ütőseként ismerik, pedig a dobos annak idején a Kingdom Come tagjaként lett először platinalemezes rocksztár. A Led Zeppelin nyomdokain elstartolt zenekar alapfelállásának újjáalakítása pár éve már felmerült, de mivel Kottak jelenleg ráér, ismét szó van róla. „Nagyon büszke vagyok az első két lemezre”, mondta James a Shut Up & Rock Onnak egy interjúban a csapatról. „Mindkettőn akadnak dalok, amelyekben társszerző voltam, és ezek nagyszerű lemezek, óriási nóták. Lenny Wolf hihetetlen volt, gyilkosan szóltunk. És ha már itt tartunk, jelenleg is beszélünk vele arról, hogy remélhetőleg jövőre ismét összejöhetünk. Nem nevezném ezt újjáalakulásnak, inkább csak újonnani összejövetelnek, hiszen jövőre lesz harmincéves az első albumunk. És soha korábban nem csináltunk ilyet. Mind az öt eredeti tag ráér, és eredetileg már 2012-2013 körül is szó volt róla, hogy összehozzuk a dolgot, amikor úgy tűnt, hogy a Scorpionsnak vége lesz. De aztán a srácok változtattak az elképzeléseiken, és folytattuk, szóval félre kellett tennem a dolgot. Most viszont ismét beszélünk róla, és meglátjuk, mi sül ki belőle. Imádom az egészet. Imádom a zenét is meg a többieket is. Lenny óriási, és a többiek is. Meglátjuk…”

Kottak szerint természetesen nem új albumra kellene számítani akkor sem, ha esetleg összejönne a csapat. „Mindenképpen koncerteznénk, talán minél több fesztiválon, meg ezek között önálló bulikat is adnánk, ilyen House Of Blues-jellegű helyeken. Ilyen keretek között sosem turnéztunk, pedig nagy igény lenne rá, főleg, ha az eredeti ötösről beszélünk, hiszen az adná most ennek az egésznek a különlegességét. De most még csak a tervezési fázisban járunk. Remélhetőleg összejön, de lehet, hogy nem. Sosem tudhatod előre…”

A Kingdom Come első, a zenekar nevét viselő albuma 1988-ban jelent meg, és ugyan a banda mindenkitől megkapta, hogy gyakorlatilag semmi mást nem csinálnak, mint a korszak jellegzetes arénarockos hangzásával tálalják a Led Zeppelin stílusában írt dalokat, az anyag platinalemez lett Amerikában. A bandát a sajtóban rendszerint csak Kingdom Clone-nak csúfolták, és még Gary Moore is írt egy Led Clones című dalt a zenekarról az After The War albumra, amit Ozzy Osbourne énekelt fel. A Kingdom Come második albuma, az 1989-es In Your Face a negatív hype-nak is köszönhetően már nem lett olyan sikeres, mint elődje, így a felállás szétszéledt, és Wolf szinte teljesen egyedül készítette el az 1991-es Hands Of Time-ot. Az énekes idővel visszaköltözött Németországba Los Angelesből, és a továbbiakban is aktív maradt, de társai állandóan változtak körülötte, és noha egy sor további stúdióalbumot jelentetett meg – a legutóbbit, az Outliert 2013-ban – , egyik későbbi produkciója sem keltett különösebb feltűnést.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 DRAZSEN 2017-10-23 00:12
Az első 2,és a Hands of Time után is írt Lenny bivalyerős zseniális dalokat.Twilight Cruiser pld atyaég mekkora cucc.
Idézet
 
 
+7 #1 george 2017-10-17 12:17
Az első két lemez is rendben van,de a Hands of Time egyenesen fantasztikus!Eg y elfelejtett gyöngyszem,aján lom mindenkinek!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.