Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

1988-ba utazik vissza idén nyáron az Iron Maiden

Folytatja a múltidéző turnék sorát az Iron Maiden, akik idén júniustól augusztusig Észak-Amerikában játszanak majd egy Maiden England World Tour fedőnevű körúton. Mint az a névből is sejthető, Bruce Dickinsonék programja az 1988-as klasszikus koncertvideóra épül majd, amelyet a Seventh Son Of A Seventh Son lemez turnéján rögzítettek.

A Maiden új turnéja június 21-én kezdődik az észak-karolinai Charlotte-ban, és augusztus 18-án fejeződik be Houstonban. A csapat összesen huszonkilenc arénakoncertet ad majd az Egyesült Államokban és Kanadában a két hónap alatt, amelyeken az első hónapban Alice Cooper, a második hónapban a Coheed And Cambria lesz a nyitószám – vagyis Steve Harrisék ezúttal sem hajlandóak kicsiben játszani... Érdekesség, hogy a turné olyan amerikai városokat is útba ejt majd, ahol az Iron Maiden hosszú évek óta nem játszott, így például lesz koncertjük Charlotte-ban, Atlantában, Buffalóban, Indianapolisban és Salt Lake Cityben is.

A Maiden England World Tour programjának alapját a hasonnevű 1988-as koncertvideó jelenti majd, amely a brit heavy metal szörnyeteg karrierének csúcsidőszakában, az egyik legsikeresebb album, a Seventh Son Of A Seventh Son turnéján került rögzítésre. „Nagyon élvezzük az efféle visszatekintő turnékat, mert lehetőséget teremtenek arra, hogy az új albumok között a régi lemezekről is játsszunk", mondja a turnéról Bruce Dickinson énekes. „Mindig fantasztikus látni, mennyire élvezik a bulikat azok az új generációk, amelyek annak idején soha nem hallhatták élőben ezeket a dalokat, és persze azt is tudjuk, hogy a kitartó régi hívek is nagyon élvezik majd az eredeti Seventh Son turné mai változatát, amely egy csomó meglepetéssel szolgál majd. A tervek szerint a Maiden England videó kétharmada kerül majd elő a koncerteken, köztük olyan témák is, amiket már nagyon-nagyon régen nem játszottunk, illetve ezek mellett néhány olyan favoritot is előszedünk, amikről tudjuk, hogy a közönség hallani akarja őket. Mindig nagyszerű zenei élményt akarunk nyújtani a rajongóinknak, de vizuálisan is arra törekszünk, hogy emlékezetes és szórakoztató legyen a koncert. Ez a turné is ilyen lesz, alig várjuk a kezdést Charlotte-ban!"

A '88-as videón az alábbi dalok szerepeltek:

01. Moonchild
02. The Evil That Men Do
03. The Prisoner
04. Still Life
05. Die With Your Boots On
06. Infinite Dreams
07. Killers
08. Can I Play With Madness
09. Heaven Can Wait
10. Wasted Years
11. The Clairvoyant
12. Seventh Son Of A Seventh Son
13. The Number Of The Beast
14. Hallowed Be Thy Name
15. Iron Maiden

Egyelőre még tehát csak az amerikaiak örülhetnek a speciális körnek, de a Maident ismerve szinte kizártnak tekinthető, hogy előbb-utóbb ne futtassák meg ugyanezt a programot Európában is.

A zenekar új koncert DVD-je, az En Vivo! március 26-án érkezik, a csapat nyitottabb hívei pedig már február 27-étől élvezhetik Adrian Smith gitáros új projektje, a Primal Rock Rebellion első lemezét.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.