Shock!

december 02.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

1978-ba repíti vissza a rajongókat Ace Frehley

Elejétől végéig eljátssza legendás 1978-as szólólemezét a Hard Rock Hell V fesztiválon Ace Frehley, a KISS egykori szólógitárosa. A rendezvénysorozatra az észak-walesi Prestatynben kerül sor december 2-4. között, Ace csapata a második nap főbandájaként lép majd fel a fesztiválon.

A KISS karrierje csúcsán állt a ’70-es évek második felében, így még az is megtérülő vállalkozásnak számított, hogy 1978-ban mind a négy tag szólólemezt jelentetett meg. Ezek közül – általános meglepetést okozva – nem a két fő dalszerző és frontarc, Paul Stanley vagy Gene Simmons önálló albuma aratta a legnagyobb sikert, hanem Ace Frehley műve. Ebben a Russ Ballard szerezte New York Groove dal játszotta a kulcsszerepet, amely az amerikai listák tizenharmadik helyéig verekedte magát. Ace most teljes egészében, elejétől végéig eljátssza az albumot élőben, ami a KISS Army fanatikusait ismerve bizonyosan számos nézőt vonz majd a világ minden tájáról. A fesztivál összeállítása egyébként elég erősnek tűnik, Ace mellett biztos fellépő még többek között a Girlschool, a Little Caesar, a Magnum, a The Quireboys, a Reckless Love, a Tygers Of Pan Tang, a Tyketto és a Wolfsbane is.

Frehley utoljára 2009-ben jelentkezett albummal Anomaly címmel, ami aránylag sikeresnek is bizonyult. Koncertcsapatában jelenleg Todd Youth gitározik, Anthony Esposito basszusgitározik és Scott Coogan dobol.

Ace és a dobos Peter Criss hosszú évek után a KISS 1995-ös MTV unplugged koncertjén léptek először színpadra Stanleyvel és Simmonsszal, akkor még maszk nélkül, majd a következő évben hivatalosan is visszatértek a fedélzetre egy minden képzeletet felülmúlóan sikeres turné erejéig. Később a bandában ismét feltámadtak a régi problémák, és noha a nosztalgiaturnék továbbra is remekül mentek, azt például ma már senki sem tagadja, hogy Frehley igazából alig játszott az 1998-as Psycho Circus lemezen. A gitáros végül 2002-ben, a dobos pedig 2004-ben hagyta ott a fedélzetet ismét, a zenekar azóta Tommy Thayer gitárossal és Eric Singer dobossal pótolja őket, akik Ace és Peter sminkjeit viselik.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.