Shock!

június 18.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zanzibar: Ugyanaz vagyok

Már hallom is a hangokat: kifelé a teremből! Bevallom, először én is azt gondoltam, hogy el kell hagynom a termet a pózolókkal együtt, de azért nem eszik olyan forrón a kását! A Zanzibárt először olyan lájtos Vénusznak gondoltam, itt is két faszi bazsevál a gitáron, láttak pár rock klipet és az alapján mozognak a gitárral, mert ami gitár itt van, az bőven lejátszható lenne egy bárszéken ülve, egy gitárral.
megjelenés:
2002
kiadó:
EMI
pontszám:
7,5 /10

Szerinted hány pont?
( 4 Szavazat )

A szokásos Bravoban/Popcornban (van még egyáltalán ilyen újság??) közreadott fedősztori sem tetszett, ui. az énekescsaj állítólag rendőrnő volt, és hogy ne "kelljen" megbüntetnie a bandát valami gyorshajtás miatt, azt kérte, hogy énekelhessen egy próbán. Innen meg pár lépés a siker. Elég gyenge sztori nem??

Az előző lemezük tipikusan semmilyen, pár slágerrel, amelyeket a rádióban játszottak, azt semmi. De azokban is baromira idegesített, hogy minden refrént vagy 40-szer elénekeltek.
Egy kicsit félve hallgattam bele az új lemezbe és totálisan meglepődve tapasztaltam, hogy ez bezony tetszik! Főleg az első 5-6 számnál érzem azt, hogy tuti, jó értelemben vett "sláger". Kilométerekkel maga mögött hagyja az előző próbálkozást. Keményebb is a lemez, sokkal több a gitár (már amennyire itt lehet keménységről beszélni), azért nem egy Pantera, de néhol elég kellemesen reszelnek! A legtöbb refrént egyből dúdolhatja a kedves rádióhallgató.

Az első 5 szám úgy jó ahogy van, szvsz az első klip, a Táncolunk c. a leggyengébb közülük. A másodiknak elhangzó Szerelemről szó sem volt c. lehet a következő slágergyanús nóta. De nem tudom nem észrevenni a csapat innen-onnan elcsent dolgait, Bon Jovi és hasonlók. Egészen érdekes a 4. lírai szám és a Skid Row klasszikus I Remember You közti hasonlóság! De sebaj legalább jó helyről merítenek, csak "tiszta forrásból" ahogy Bartók v. Kodály említette (mindig keverem ezt a két ősrokkert).

Tetszik még az 5. Érintés c. kis ugra-bugra dalocska. A lemez második felére már nem sikerült annyi emlékezetes dolgot pakolni, de azért a lassabb számok itt is jobbfélékre sikerültek. Sőőőt, van itt eléggé durvulat mjúzik is és laza reagge-s örömködés.
Egy szónak is száz a vége, nagyon kellemes csalódás volt ez a lemez, a maga műfajában kitűnő, én örülnék a legjobban, ha minimum ilyen zenéket lehetne hallani a médiákban. Persze azért utána valami keményebbet kell berakni a CD lejátszóba!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.