Shock!

szeptember 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Yasu: Magica

Japán a dallamos és neoklasszikus metal zenekarok Mekkája. Ide menekül minden hard rock és tradicionális metal zenekar, ha épp egy aktuális divathullám lemossa őket hazájuk színpadairól. A 80-as évek első számú gitárhősének, Yngwie Malmsteennek is máig akkora kultusza van e szigetországban, amelynek már töredéke sem jut neki a világ más pontjain.

megjelenés:
2002
kiadó:
Maestro Music
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Yasu Matsushita, egy fiatal japán gitáros, aki már 15 éves korától megszállott malmsteeniákus volt, természetesen egy kopott Fendert vásárolt és nekiállt gyakorolni a barokk tekerést. Aki utálja vagy unja Yngwie mester munkáit, az ne is olvasson tovább, viszont akinek a svéd italbarát gitáros még mindig nagy istenség, vessen egy pillantást erre a fantasztikus tehetségű gitárosra.

Az EP ugyan csupán 19 perces, de gyakorlatilag annyi hangot teker végig rajta a fiatal mester, amennyi három átlagos metal lemezen található összesen. Ha még nem mondtam volna, a lemezke nem kifejezetten metal, Yngwie nagyzenekari produkcióira hajaz: Klasszikus zenei hangszerelés (főleg csembaló, vonósok) és a gitár találkozik itt, a dalok pedig inkább kamarazene jellegűek, csupán a gitár teszi valamelyest rockossá őket. A kísérőlevél szerint az anyag Yasu tehetségének bemutatására szolgál, míg hősünk már egy japán, olasz és amerikai tagokból álló zenekart szervez, amellyel hamarosan első igazi lemezét adja ki. Ezen a rövid bemutatkozó anyagon egyről száz százalékosan megbizonyosodhatunk: a srác még svéd mesterét is bármikor lealázza, Malmsteenebb Malmsteennél is, a legapróbb vibratók és díszítések is száztíz százalékosan őt idézik.

Ha ki tud lépni a kopírozó státuszból (mely akármilyen briliáns, akkor is csak másolat), okozhat még csodákat. Zene: 9, ötlet és egyéniség: 5 - tehát ez egy hetes.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.