Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Elysian Fields: Suffering G.O.D. Almighty

Görög elektronikus death metal - már ez sem túl bizalomgerjesztő, az meg főleg nem, ha a cd borítóban úgy reklámozzák a művet, hogy négy év hallgatás után a banda visszatért karrierjük legújítóbb lemezével. '95-ben jelent meg az első lemezük, amit még kettő követett és most akarják újra meghódítani a világot. Van egy sanda gyanúm, hogy nem fogják.

megjelenés:
2005
kiadó:
Black Lotus / HMP
pontszám:
2 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Az intrót hallgatva simán azt hihetné az ember, hogy valami nyálas gót csapat fog zenélni, pedig nem, death metalos riffeket ontanak általában a dalokban. A dobos helyett egy nagyon dobgépnek hangzó dobgép szól, 2005-ben azért ennél már lehet jobbat csinálni. Bár a szintihangok is kb. 15 évvel maradtak le a ma modernnek számítók közül, de sebaj. Komolyan, néha fájt, amilyen buta kliséket használtak a srácok.

A zene is elég kaotikus, mintha végig nem tudták volna eldönteni, hogy most átmennek gótba vagy maradnak a brutál (ámde azért dallamos riffeket hozó) death-nél, szemernyit sem érezni egyfajta irányvonalat, azt, hogy ide-oda kapkodtak, annál jobban. Néha a szintitémák átmennek valami iszonyat buta techno-diszkóba, alatta megszűnt létezni minden más hangszer és csak a puttyogást élvezhetjük. A hörgés a legbutábbak egyike, még csak nem is mélyről, gyomorból jövő, hanem sima torokból áradó rekedt ordítás, nulla dinamikával. Kiváló...

A 9 dalból egyiknél sem éreztem, hogy bármi pozitívat is kiváltana belőlem, inkább a "kapcsoljuk már ki-legyen már vége" gondolatok forogtak a fejemben. Megtettem. Sokkal jobban éreztem magam utána. Ezt tényleg suffering volt végighallgatni. 2005-ben az ilyen műfajok vegyítését nem úgy kellene csinálni, amit az ember húsz éve is ugyanígy meg tudott volna valósítani, nem?

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.