Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Suicidal Tendencies: Freedumb

Freedumb - ez az a szó, amit nem lehet megtalálni egyetlen szótárban sem (nekem legalábbis nem sikerült). Egy amerikai úriember szerint valamilyen szleng kifejezés a szabadságra, amikor azt mondhatsz, azt csinálhatsz, azt imádhatsz amit csak akarsz. Amikor senki nem szól bele, mit mikor hogyan tegyél, senki nem mondja meg, hová mehetsz.

megjelenés:
1999
kiadó:
Suicidal Recordings / MusiCDome
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 5 Szavazat )

Akkor ez már majdnem anarchia? Nos, a S.T. mindig a fiatalok (kifejezetten fiatalok) zenéje volt. Cyco-Miko csapata főleg az extrém sportokat kedvelő srácok befutója volt, aki valaha is hallotta őket, tudja, hogy miért. Ha ezt a zenét hallgatom, egyből az jut eszembe, amikor a srácok a fizika törvényeit figyelmen kívül hagyva csavarnak a félcsőben görkorival, vagy deszkával. Az egész lemez duzzad a lendülettől, alig bírtam „begyömöszölni" a lejátszóba!

Nincs megállás egy pillanatra sem, talán csak a legutolsó nóta nyújthat cseppnyi szusszanatot. Régen metalosabbak voltak egy kicsivel, akkoriban a gitárszólókon is több hangsúly volt. Ez az album teljesen punkos - igaz, szigorúan a mai elvárásoknak megfelelő hangzással. Az én kedvencem a We Are Family, amiben végre visszavesznek a könyörtelen tempóból a fiúk, de annál súlyosabb gitártémával lökik a cuccot. Apropó gitárok! A lemezborítón feltüntetett információ szerint egy vendég basszusgitáros emberke csépeli a vontatóköteleket, a játéka, stílusa pozitív pontokat hozott a zenekarnak. Még néhány szó a legutolsó felvételről: nagyon feelinges middle-slow nóta, igazi elszállós zene. A Heaven kicsit talán klisés, kicsit talán ismerős, de mégsem lóg ki a lemezről. Nekem tetszik.

Összefoglalva: aki otthon akar zene mellett kikapcsolódni, az NE HALLGASSA!!! Erre a zenére csak bulizni lehet, esetleg adrenalinfröccsöt nyomni szétzúzott ereidbe egy kis deszkázással.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.