Shock!

június 29.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rotting Christ: Sleep Of The Angels

A görög Rotting Christ mára egy letisztult, nyugis zenét produkáló társaság, kiknek legfrissebb albumát inkább lehetne jellemezni a gótikus elemeket tartalmazó atmoszférikus metallal, mint a black metallal. Igazából egy gyors nóta utal a csapat gyökereire (The World Made End), a többi szinte megkülönböztethetetlen egymástól.

megjelenés:
1999
kiadó:
Century Media / MusiCDome
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

A billentyű alig-alig hallatszik, itt tényleg már csak aláfestő, színesítő szerepet kapott. A riffek lassan hömpölyögnek tova, dallam-hegyekkel töltve meg a nótákat. Érdekesség a lemezen a Der Perfekte Traum c. németül előadott szerzemény. A refrént sikerült echte Rammstein módra elszövegelni Sakisnak. Közepesnél jobbak a nóták, azonban leginkább a "háttérzene" jelzőt tudom rájuk húzni, sajnos nem sok felkavaró momentummal bír az album, amit azért egy atmoszférikus black anyagtól joggal elvárhatna az ember.

Sehol egy kapaszkodó, egy maradandó dallam, vagy bármi, amiért szívesen elővenném újra a Sleep Of The Angelst. Ha még talpon akarnak maradni hosszú ideig, nem ártana jobb nótákat írni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.