Shock!

április 22.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Quarterstorm: Presentation

Bevallom, nem sok cseh zenekart ismerek, így nagyon kíváncsi voltam mit rejt a Quarterstorm zenéje. 2001-ben alakultak, még akkor más célokkal. Tagcserék után 2004-ben vették fel a bemutatkozó, négy számos EP-jüket, amit most van szerencsém hallgatni.

megjelenés:
2005
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Két angol és két cseh nyelvű dalt tartalmaz a cédé - bár megtévesztő lehet a három cseh cím, az első nóta szövege azért angol. A cseh nyelv kicsit furcsa persze a füleimnek, de nem zavaró, csupán szokatlan. Az egyik angol nyelvű (The Smile) William Blake tollából származik, nem saját alkotmány.

A dalok végtelenül finoman meghangszerelt art-jazz-progrock dalok, női énekessel. A szokásos hangszerek mellett van egy szaxofonos is a zenekarban, aki elég nagy teret kapott, amit örömmel üdvözlök - szeretem a szaxofon hangját. A hangszeresek egytől-egyig kifogástalanok, van, hogy a billentyűs villant, vagy a bőgős, de sosem erőszakosan, hanem rendkívül nagy alázattal, ami miatt nem lett céltalan a zene, hanem Dalok maradtak a dalok. Lada Soukupová énekesnőnek szép, finoman lágy hangszíne van, érdekesek az énektémái is nagyon. Az utolsó dalban magával ragadó keleties dallamokat is hoz - ez egyébként a "legpörgősebb" nóta, a többi melankolikusabb, odafigyelősebb.

Ez az a zene, amiről teljesen felesleges írni, hallgatni kell, élvezni és akarni, hogy legyen egy lemeznyi belőle, most.
Csak azért nem adok rá maximumot, mert kevés ez a négy dal. Igényes zenék iránt kutatóknak most azonnal irány a honlap és kötelezően letöltendő a négy nóta.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.