Shock!

december 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pokolgép: Csakazértis

Újra van létjogosultsága a magyar metal zenéknek ez már nem kétséges! Megállt a lábán az Ossian, feltörekvőben van a Demonlord és még számtalan tehetség, jól fogy Kalapács Első Merénylete, s most a Pokolgépen a sor! Mivel semmit nem bíztak Kukovecz Gáborék a véletlenre szerintem biztos a zenekar jövője! 12 kiforrott, megfelelően feljátszott nóta került fel a lemezre nem ritkán új zenei elemek keverésével színesítve azokat.

megjelenés:
2000
kiadó:
Nephilim
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 12 Szavazat )

Például szintitéma az Én a tűz leszek dalban, vagy ugyanott hegedű, lánykórus a Szent István énekben, a Még egyszerben és még sorolhatnám... Összefogott lett a Csakazértis, mely stílusilag annyira nyitott, hogy bárki számára érdekes lehet. Fülbemászó, könnyen megjegyezhető refrénekben gazdag valamennyi darab, ami előrevetíti már-már a slágeresebb oldalát is a zenekarnak (Szökevény).

A pozitívumok mellett persze némi negatívumot is meg kell említenem! Sajnos a felvétel hangzásával nem vagyok kibékülve, ez a '80-as éveket idéző keverés ártalmas a nóták feelingjére. Kicsit jobban figyelembe kellett volna venni a mai stúdiótechnikát és beleigazítani a zenekar által kitűnően feljátszott, (Rudán Joe esetében felénekelt) szerzeményekbe.

Mivel a tervek szerint a lemez külföldön is terjesztésre kerül (angolul) kíváncsian várom a továbbiakban az ottani kritikusok véleményét Magyarország egyik nagy múltú, vezető metal zenekarának legfrissebb alkotásáról. Mindenesetre nálam kitűnőre vizsgázott!

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 senti_ent 2015-05-31 13:35
Furcsa! Ez! A! Kritika!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.