Shock!

január 24.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nightrage: A New Disease Born

A görög-svéd illetőségű Nightrage 2003-as bemutatkozó albumán azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a mikrofonnál az ex-At The Gates frontember, Tomas Lindberg feszült, az egyik gitáros, egyben alapító tag pedig a fiatal zseni, Gus G. volt. Ők aztán a második album után le is léceltek, a többiek azonban a kés helyett inkább új zenészeket kerestek.

megjelenés:
2007
kiadó:
Lifeforce
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 5 Szavazat )

Maga a zene maradt ugyanaz, dallamos göteborgi death metal. Tucatnyi banda játssza ezt a muzsikát, de azért a Nightrage még talán a jobbak közé tartozik. Mondjuk engem személy szerint már fáraszt a Carcass/ATG munkásságára építő, általában újítónak kikiáltott együttesek hada, de azért rendre bukkannak fel elfogadható minőségű produktumok is, bár a Nightrage nem tartogat nagy meglepetéseket idei, harmadik lemezén (sem).

A Spiralnek nemcsak az alapriffje, de még a gitárok hangzása is egy az egyben kései ATG. A hörgés mellett tiszta éneket is felvonultató dallamos refrén meg mintha az All That Remains második albumáról, a remek This Darkened Heartról maradt volna le. De hasonló a helyzet a többi nótával is, néhol kellemes akusztikus pengetés is felhangzik a nagy döngölések közepette. Egyébként a nyilvánvaló ATG párhuzam mellett a már említett All That Remains (akár még a korai Shadows Fall, némi Killswitch Engage) is erősen jelen van, ami nem nagy baj, de nem is túl jó, a saját egyéniség szempontjából.

Pedig nagyon tetszik mondjuk a Drone darálása, vagy a Spiritual Impulse, ahol még némi szintetizátor is megbújik a háttérben. Vagy nagyon kellemes levezetés a lemezt záró akusztikus dal, de persze már hasonlót hallhattunk máshol is. Szóval nem rossz a lemez, csak hát egy erősen behatárolt zenei stílusban fogant, a nagy elődök nyomdokain haladva, nulla újítással, de a stílus követelményeinek száz százalékosan megfelelve. Akik élnek-halnak a dallamos brutalizálásért, azoknak mindenképpen ajánlott a harmadik Nightrage korong, csalódni nem fognak benne.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.