Shock!

október 31.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Immolation: Unholy Cult

A New York-i Immolation sem éppen tegnap óta van a pályán. Az 1980-as évek végén alakultak, és bár 1991-es bemutatkozásuk, a Dawn Of Possession fölöttébb kedvező visszhangra talált death metalos körökben, a piacot akkoriban elárasztó extrém zenei dömping valósággal megfojtotta a színteret.

megjelenés:
2002
kiadó:
Listenable
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 8 Szavazat )

Új stúdióalbummal ezért csak 1996-ban jelentkezett az Immolation, azóta viszont töretlen a csapat lendülete. Természetesen ízig-vérig amerikai stílusú halálfém szól az Unholy Cult lemezen. A nyolc szerzemény nem nélkülözi a bestiális grind tempókat, de a lassabb ütemek is legalább ugyanilyen hangsúlyosak. Az Immolation technikás oldalát elsősorban Alex Hernandez dobos képviseli, aki nagy híve a cifrázásoknak, pörgetéseknek, persze tudja, hol a határ, nem üti szét a számokat.

Robert Vigna és Tom Wilkinson gitárosok már kevésbé komplikált, viszont annál súlyosabb dolgokat játszanak, az ő szerepük a lehető legnyomasztóbb atmoszféra megteremtése. És ne feledkezzünk meg Ross Dolan bőgős/vokalistáról sem, a képet az ő masszív basszusozása, fortyogó hörgése és kereszténység-ellenes szövegei teszik teljessé. Íme a muzikális pusztítás iskolapéldája.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.