Shock!

július 11.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Entombed: Morning Star

Egy ideje nem követem kitörő lelkesedéssel az Entombed munkásságát, na jó beismerem, a Wolverine Blues lemezig vagyok képben, a Nicke Andersson nélküli időszak valahogy nem fogott meg. Mondjuk nem csak engem, azt hiszem. Most meg idetéved az új korong, nagy szkeptikusan elkezdem hallgatni, majd gúnyos mosollyal el is rakom pihenni.

megjelenés:
2002
kiadó:
Music For Nations / MusiCDome
pontszám:
8,5 /10

Szerinted hány pont?
( 6 Szavazat )

Aztán csak előveszem, kóstolgatom, hátha nem is olyan rossz a Morning Star, mint amennyire utálni szeretném. Szép lassan belekúsznak azok a tipikusan Entombedes hangzású riffek a fülembe, és el kell ismerjem, a mostani dobos sem rossz azért. Zeneileg súlyosabbra vették a figurát, mint vártam, riffcentrikus és húzósan dallamos témákat írogattak, én már nem is emlékszem a gúnyos mosolyomra, inkább valamiféle kezdődő bólogatásfélébe lendül a fejem. Lebuktam, na. Kezd tetszeni. Még akkor is, ha egyes részek a Slayertől plagizáltak, sőt, az About To Die akármelyik Slayer albumra beillene. Nem bánom, elnézően mosolygok, ettől csak puhul a szívem. Ezek után az Out Of Heaven egyenesen tetszik középtempós húzós témájával, sőt még a rock'n rollos City Of Ghosts-szal is megbarátkoztam. Na ja, amíg ott van mellette egy földbe döngölő Young Man Nihilist azzal a hurrikánszerű kezdéssel vagy a záró lassan őrlő Mental Twin, addig nem lesz baj.

Nincs más hátra, mint elismerni, hogy TETSZIK a Morning Star. Jó húzós, riffelős zene, pincébe hangolt gitárokkal, elég karakteres üvöltözéssel és egy nem is olyan rémes dobossal.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.