Shock!

június 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bang Tango: Ready To Go

Egyik oldalról a Bang Tango 2004-ben már teljesen más, mint a korai kilencvenes években, amikor még a glam-sleaze mainstream utolsó hullámának tetején szörföztek. Ma már csak az énekes Joe Leste az egyetlen kapocs a klasszikusnak számító Dancin' On Coals felállással, amit már csak egy üllőként süllyedő Love After Death lemez követett, meg egy "kötelező" válogatás.

megjelenés:
2004
kiadó:
Mascot / Musicworld 2000
pontszám:
7,9 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Az énekes '99-ben a Beautiful Creatures soraiban tért vissza egy jóval modernebb hatású zenével, viszont egy idő után úgy látta, talán feléleszthető lenne a Bang Tango név is új tagokkal. Új zenekarának gitárosa, Anthony Focx volt a "hiányzó láncszem", aki azonnal rábólintott egy új BT lemez elkészítésének ötletére, ráadásul az anyag produceri teendőit is magára vállalta.

Hogy milyen lett a lemez? Az igazság valahol félúton van a Bang Tango és a Beautiful Creatures világa között - a dalok és a hangvétel közelít ugyan a klasszikus BT világához, mégis azt érzem, valamelyest még mindig keresik a csapat helyét ebben az "új világban".

Leste hangja továbbra is az a furcsán horzsoló, mégis dallamos whiskey reklám, természetesen ez a leginkább jellemző összekötő kapocs, és a dalok egy részénél is sikerült megfogni a jó öreg sleaze feelinget, a nyitó Ready To Go például kellemes tempóval és egy mozdonyfűtőt megszégyenítő kosszal robban a tisztelt közönség arcába. Hasonlóan finom csemege még az It Ain't Easy, melyben érdekes módon John Corabi is társszerzőként szerepel.

Azonban van pár olyan dal, amikben igazolva látom azt a pletykát, mely szerint egy kiadatlan Beautiful Creatures album egyes nótáit is átfaragták "Bang Tango szabványra". A lemez végén található, általában finomabb hangvételű nóták pedig sokkal inkább a Fater Pussycat világát idézik, mint a korai Bang Tango-ét (bár a Tell Me minden ilyesmi ellenére olyan szinten ragad a fülbe, mint a dupla osztályfőnöki óra alatt képlékenyre csócsált Donald rágó).

Furcsa tehát a lemez, nem is merem kijelenteni, hogy minden régi BT fan azonnal a szívébe fogja zárni, viszont aki szimplán csak éhezik a mostanság dúló glam-sleaze ínséges időkben valami kellemesen lazító rakenrólra, simán megtalálhatja az időszakos táplálékot a Ready To Go lemezben, annak ellenére, hogy Beautiful Tango vagy épp Bang Creatures néven biztosan ildomosabb lett volna kihozni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.