Shock!

december 10.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aura Noir: The Merciless

Ez itt a harmadik Aura Noir lemez, 2004-es kiadás, de pont úgy szól, mintha a nyolcvanas évek közepéről került volna elő valami rossz lengyel kazettáról újrakiírva. Pedig a zenészek ugye nem akármilyen zenekarokban játszanak jelen formáción kívül, Vannak itt DHG-ből, a szépemlékű Ved Buens Endéből és Blasphemer a Mayhemből. Itt azonban mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minél pocsolyábbat gyártsanak.

megjelenés:
2004
kiadó:
Tyrant Syndicate / Peaceville / HMP
pontszám:
4 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Nyilván nem fakezű egyikük sem, ez kérem szándékos és céltudatos nosztalgia, a korai Sodom, Destruction és Celtic Frost világának megidézése, szigorúan figyelmen kívül hagyva a műfaj fejlődésének minden eredményét 1985 óta. 8 dal 27 percben, még így is túlszabták. Most már túl vagyok tizenakárhány hallgatáson, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy ha csak a köldökömet néztem volna mereven ennyi ideig, akkor is gazdagabb lennék élményekben. Thrash metal a legegyszerűbb fajtából, ami a rombolásra és a lendületre megy rá a komplexitás és a technikázás helyett.

Ez rendben is lenne, de a primkó dob és az ének abszolút dominálnak, olyannyira, hogy a gitárok a sarokban, sikerült ezzel minden energiát száműzni a megszólalásból, pedig a thrash pont nem erről szólt akkor sem és most sem. Van itt némi black metal is természetesen és nem is véletlen, hogy a Darkthrone-érdekeltségű Tyrant Syndicate-nél jött ki a lemez, leginkább a döbbenetesen újszerű című Hell's Fire-ben érezhető egy kis Mayhem hangulat, na ott van a legjobb riff az albumon. A legkreténebb énekhang pedig a Funeral Thrashben hallható, ahol Apollyon megpróbál továbblépni a Tom Warrioros/Cronosos orgánumon, elég szerencsétlenül.

Béna ez az egész, az a helyzet. Ha ilyen zenét akarok hallgatni, sokkal inkább régi Sodomot vagy Celtic Frostot, nem pedig egy hangulat nélküli, ötlettelen és unalmas kapkodást. Ez pedig az.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.