Shock!

október 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Angel Crew: One Life, One Sentence

A belga Angel Crew nem egy nyeretlen kétévesekből álló banda, hiszen az európai hardcore-színtér olyan ismertebb zenekarainak egykori tagjait tömöríti, mint a Backfire! vagy a Length Of Time. A One Life One Sentence a második lemezük, az első Another Day Living In Hatred címmel jelent meg 2001-ben.

megjelenés:
2005
kiadó:
Dockyard 1 / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A tipikus címek és a tipikus kinézet mellé tipikus zene párosul: jellegzetesen az a fajta muzsika ez, ami koncerten óriásit ütne. Minden itt van, amit ebben a műfajban megszokhattunk az utóbbi években: vastag gitárok, vérbő groove-ok, agresszív kiáltozás és csordavokálok, de a tipikus hácés sikálás mellé néhol súlyos metalriffek, itt-ott slayeres témák is elegyülnek. Én személy szerint kedvelem az ilyesmit, de azon már jó pár éve túllépett a világ, hogy csak ettől érdekes legyen valami. Különlegességekkel vagy egyéni ötletekkel tehát nem nagyon szolgálnak angyalkáink, de érezhetően rendesen összerakták az anyagot, van benne kraft, van benne lendület.

Talán paradox lesz, amit mondok, de a legjobb részek ennek ellenére azok, ahol dallamokkal próbálkoznak: nem gyenge a szinte slágeres Bring Down The World sem, a Carry On The War végén viszont a dögös, Life Of Agony-szerűen doomos témára egy olyan feelinges, rockosan rekedtesen előadott énektémát kanyarít az egyik dalospacsirta - merthogy ketten is vannak -, hogy az ember egyből felkapja rá a fejét. A Cross The Line refrénje hasonlóan formás, nyugodtan engedhetnének több teret a rekedtes hang gazdájának, mert egyből izgalmasabbá teszi a zenét, amikor felbukkan.

Hallgatható, szerethető, de nem túl különleges lemez. Aki bírja a stílust, azért nyugodtan próbálkozhat vele, de az Angel Crew egyelőre inkább csak a mának szól, nem az örökkévalóságnak.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.