Shock!

február 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Sunbabiez: We Must Die Alone

0810sunbabiez„A Sunbabiez egy egyszemélyes projekt ahol én írom a zenét, szöveget és jószerivel mindent én is játszom fel. Vannak persze emberek, akik segítik a munkámat. Itt meg is kell említenem Garamvölgyi Dánielt, aki a zongoratémákat játszotta fel és Max Scheer Viktort, aki keverte és masterelte a lemezt. Nem tudom elmondani, milyen hálás vagyok nekik. A lemezen egyutt dolgozott velem többek között Mogyoróssy Adrienn (ex-Cherry Bomb) és Koszi Janka is (Acoustic Loops). Velük klipet is forgattunk a két dalra, amik már tavaly megjelentek", írja bemutatkozásában Eslie, a Sunbabiez egyszemélyes kormányosa.

Bertli Zoli: Mivel egyszemélyes, a zene is épp olyan sokrétű, mint egy személyiség, amelyben rengeteg kérdés szunnyad. Elektronika van benne bőséggel, amely eléggé hideggé teszi a zenét, de akinek erre áll rá a füle, annak bizonyára tetszeni fog. Néhol elektropop, máshol alter rock, vastag szintiorgiával. Az ének nem túl erős, nagy hangszeres megoldások nincsenek, az erő és a lendület dominál, zajos gitárok, szintetikus dobok, karcos billentyűk alkotják a masszát. Nem tudom, mekkora közönsége lehet ennek a zenének, talán útkereső tinédzserek fogják látogatni Sunbabiez koncertjét megelégedéssel. A maga nemében nem rossz, de mivel nem az én terepem, meguntam egy perc után.

Valentin Szilvia: Nem teljesen a mi területünk a Sunbabiez által megformált zene, egyszemélyes projektként meg sok is egy lemeznyit a Youtube-ra felrakni. Angolszász-jellegű poprock, helyenként pofás ötletekkel, de ez így ebben a formában számomra túl sok, és néhol kicsit túlságosan hasonlít egynémely rész a Placebo egyik-másik dalára, ami nem baj, de engem speciel már zavar.

Koroknai Balázs: Tipikus, tökét vesztett europop (mert valahol a Placebo és a Deathstars is az), kliséhalmozás és hamis grandeur, pedig nekem alapvetően semmi bajom a jó popzenével. Az ének éppolyan erőtlen, mint a muzsika, ebből a szempontból mégis az amúgy aranytorkú Koszi Janka vendégszereplésével lankadó In Your World a legzsengébb. Változatosság, na az van dögivel, csakhogy ez még csak nem is eklektika, csupán csapongás. Ha eljut az érintettekhez, lefuthatja a maga köreit, de engem nem győzött meg semmiről.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.