Shock!

október 21.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Stringsgirl: Lifelong Dream

0403stringsgirlA debreceni Katona Reni, azaz Stringsgirl instrumentális muzsikában utazik, és Lifelong Dream című videóját küldte el nekünk véleményezésre néhány héttel ezelőtt. Reni hamarosan egy kislemezzel is jelentkezik, és nemrég egyébként a Dorothyval is fellépett.

Bertli Zoli: Katona Reni egy lelkes debreceni rocksulis nebuló, csak és kizárólag ezzel a szemlélettel érdemes hallgatni a produkciót. A körítés tisztességes, Reni szerény, de igényes eszközök segítségével ismerteti meg a befogadót zenéjével. A produkció vezéreleme a dallam, amely lassan andalog a délutánban. Technikai virtuozitásról egyelőre nem beszélhetünk, de ami nagyon fontos, a lelkesedés rányomja bélyegét a produktumra. A felvétel és a keverés rendben van, ízlésesnek mondható. Stringsgirl jó útra lépett, a játék magabiztossága pedig csak javulni fog, ha az elszántság kitart.

Pálinkás Vince: Katona Reni a szó legszorosabb értelemben véve és minden szempontból bájos jelenség, emellett eltökéltnek, sőt elkötelezettnek tűnik nagy szerelme, a gitár irányában. Szólókarrierben gondolkozó gitároslányok kategóriájában ma Orianthi az etalon, és bár nála jóval fiatalabbnak tűnik, messze nem az az őstehetség, mint a görög amazon, az pedig még nem látszik, jó úton halad-e hősnőnk abba az irányba, de fontos, hogy ne érje be kevesebbel. Pár éve nagyon elkapott az instrumentális gitárzene, ez a lelkesedés mára kicsit alábbhagyott, de ha feltámad újra a hullám, szívesen hallgatok meg egy teljes lemezt Renitől, mert a saját dalát bemutató videó sokkal jobban tetszik, mint például a Livin' On A Prayer szólójának interpretációja, amire a Facebook-profilját böngészve akadtam rá.

Draveczki-Ury Ádám: Katona Reni tök szimpatikus, rokonszenves csajnak tűnik, ráadásul a világ még mindig rá szokott csodálkozni a gitározó lányokra, amit akár ki is lehet majd használni. Azért jövő időben beszélek, mert a Lifelong Dream című szerzemény még legfeljebb csak egy ígéretet villant fel – a dallam kellemes és fülbemászó, maga a gitározás azonban még az én laikus, nem-zenész füleim szerint is jócskán fejleszthető tovább. És ezzel most természetesen nem azt mondom, hogy ötezer plusz hangot kellene még beleszuszakolnia ebbe az alapvetően kimért tempójú, melodikus dalba. De elképzelés és lelkesedés hallhatóan van, szóval hajrá!

Valentin Szilvia: Vékony, pici lány, a gitár szinte nagyobbnak tűnik nála, zenekar helyett pedig szólóban, instrumentális formában önti ránk a gondolatait. Még az út elején áll, ez hallatszik a játékán, alapsémákból épül fel a dal, amely ugyan kellemes a fülnek, ám ezen kívül sokat még nem nyújt. A felvétel óta eltelt jó pár hét, feltehetőleg azóta is szorgalmasan gyakorolt, így ezt a szintet már túlszárnyalhatta Reni. Pár év múlva egy érettebb szerzeménnyel még akár meg is lepheti az erre fogékony réteget.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 Venomádi 2015-04-17 02:11
Ezzel a csajjal semmi bajom előrebocsátom (hát hogy is volna), de hogy hupililát hányok már az instru villantásoktól az is biztos. Sokkal jobban működne ha mindenki dalokat írna, aztán azt díszitené ahogy a nagykönyvben megírták. De a teljes dal hosszával megegyező prüttyögéstől a heveny idegrángás kerülget. Ezer bocsánat mindenkitől, de egy öröm volt megszabadulni ettől a gondolattól.
Idézet
 
 
+7 #2 Martin 2015-04-03 14:02
Ennél van már egy újabb dala is, az szerintem jobb lett. :)
(alább mellékeltem)
És amúgy tud ő szólózni jobban is, de hát egy lassú dalt minek tekerjen szét nem igaz? :D

https://www.youtube.com/watch?v=PRhVfHUI9dI
Idézet
 
 
+11 #1 bogar 2015-04-03 09:08
Nekem nagyon tetszik ez a hozzáállás!

Egyrészt az, hogy bár egyszerű a videó, de becsületesen össze van rakva és mivel itt is bemutatkozhatot t, így a promócióval is foglalkozik Reni. Pár évvel ezetőtt még Köteles Leander is youtube videókat gyártott és azzal alapozta meg a sikerét.

Másrészt respect a Shock-nak is, hogy bár mindenki kihangsúlyozta, hogy Reninek még van hova feljődni, de ezt nem olyan stílusban, hogy attól szíve szerint kettétörné a gitár nyakát.

Ha több ilyen hozzáállással találkoznánk zenész és kritikai oldalról, akkor az mindenképpen elősegítené, hogy valami megmozduljon az underground-ban.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.