Shock!

június 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Mooters: EP 2013

mooters1118Sokat a Mooters zenekarról sem lehet megtudni azon kívül, hogy blues/hard rock jellegű zenével igyekeznek megnyerni az arra érdemeseket, 2013-ban alakultak, felvettek egy kislemezt, és határozottan nemzetközinek tűnő a csapat tagsága. Mégpedig így: Mike Gotthard feat. Danny Szebenyi, bővebben kibontva: Mike Gotthard - gitár, Szebényi Dániel - ének, billentyű, Kovács Dávid - basszusgitár, Szumper Ákos - dob. Esetükben a zene önmagáért beszél, és nekünk abban a szerencsében volt részünk, hogy nem csak az alább belinkelt dalt hallhattuk, hanem az egész EP-t.

Valentin Szilvia: Bluesos hard rock itthonról, amire nem mondanád meg, hogy magyar. Szebényi Dániel neve nem lehet ismeretlen a hard rock közeliek számára, de itt most az is kiderül róla, hogy a hangjával is tud bánni, ráadásul fazonra is belőtte magát a hetvenes évekbe. Karcos, füstös zene, a '70-es éveknek megfelelő formában. Kiváló bemutatkozás, egy hazai Glenn Hughes koncert előtt jobbat el sem tudnék képzelni.

Bertli Zoli: Ha a Save Me-t a számot a Jazzyn hallom egyik alkalommal, nem mondanám meg, hogy magyar, nagyon jó a hangulata, mindenből annyi van benne, amennyi kell. A gitáros a vibratóján finomíthatna, ám az összkép nagyon kellemes.

Draveczki-Ury Ádám: Bluesos hard rock Szebényi Dánieltől (H.A.R.D., Griff, Phoenix Files stb.) Glenn Hughes, Gary Moore és egyéb hasonló nagyságok nyomdokain. Ebben a stílusban alapvetően mindent eljátszottak már, amit csak lehetett, de éppen mert valamikor többé-kevésbé mindenki hallgatott ilyesmit, nem is igazán lehet vele mellélőni, ha megfelelő módon tálalják. Márpedig a Mooters ízlésesen rakja elénk a jól ismert paneleket, és Dani is meglepően jól énekel, talán egyedül a magasak tűnnek még természetellenesnek itt-ott. De összességében kíváncsian várom, mi sül ki ebből a sztoriból, ez eddig abszolút ígéretes: nem csak a csapásvonal jó, hanem a megvalósítás is klappol.

Nagy Andor: Bluesos hard rock hazulról, Szebényi Danitól, akiről nem írom le, hogy honnan kell, hogy ismerős legyen, a többiek úgyis megteszik helyettem. Kifejezetten jóféle, feelinges muzsika, amitől szinte hallod, ahogy nő a szakáll az álladon. Alapvetően ennél egy fokkal piszkosabb blues rockhoz szoktam, de ha Glenn Hughest szereted (mint ahogy egyébként én is), ezt is szeretni fogod.Mooters facebook

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.