Shock!

március 05.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Dream Of Insomnia: Thalio

0203doiA Dream Of Insomnia 2014 májusában alakult, de Lukács Máté (gitár), Irinyi Attila (gitár) és Tóth János (basszusgitár) már 2013 nyarán elkezdte a közös munkát. Az alapkoncepció a dinamikus, melodikus és a mélyebb, sötétebb zenei témák összeegyeztetése volt. Azóta több változás is történt: a dobok mögé 2013 októberében ült be Skriba Gábor, az énekesünk, Kránicz Richárd pedig 2014 májusában érkezett, így alakult meg a Dream Of Insomnia. A bemutatkozó koncertre 2015 márciusában került sor, mégpedig egy kisebb tehetségkutató keretében (BME-VPK WhiteFÜL tehetségkutató), amit meg is nyertek a srácok.

Valentin Szilvia: Paneles djentes metalcore, de milyen is lehetne, ha tengernyi zenekar mozog ugyanebben a stílusban. A hörgés-üvöltés párosból az üvöltés egyelőre jobb, az énektémák jellegtelenek, és Kránicz Richárdnak sincs igazán jó énekhangja. Két perc körül jön egy groove-os, jól eltalált rész, ami kimondottan bejött, de annyira nem áll össze a dal, van benne kb. kétszáz téma, ami nincs gördülékenyen összefűzve. Majd hat percnyi ebből a fajta riffhalmozásból, kiemelkedő momentunm nélkül baromi unalmas tud lenni, mint ahogy ez is az.

Draveczki-Ury Ádám: Vannak kifejezetten tetszetős momentumok a Dream Of Insomnia Thalio című dalában, de összességében még nem érzem késznek a dolgot. A zúzós-metalcore-os alapok ugyan elég panelesek, de nem szólnak rosszul ezek a megoldások, és az üvöltések sem rosszak, a dallamos énektémákon azonban még nagyon sokat kell dolgozni, hogy élvezetes legyen a végeredmény – ehhez akár egy profi tanár segítségét sem lenne hülyeség igénybe venni. Egyelőre a szólisztikus gitárdíszítések is nagyon iskolásak. A dal másik problémája, hogy majdnem hat percig húzzák, pedig legfeljebb ennek a fele lenne ott benne. Viszont jól szól a cucc, és összességében szimpatikusak a srácok, szóval lehet még ebből bármi. Írni, koncertezni, fejlődni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.