Shock!

július 05.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tíz kamionnal és hat busszal érkezik Budapestre a világ egyik legnépszerűbb rockcsapata

0311nbMár csak alig több mint két hét, és Budapesten játszik az utóbbi tizenöt év egyik legsikeresebb rockzenekara, a kanadai Nickelback. A Papp László Sportarénában totális teltház várja Chad Kroegeréket.

A zenekar és stábja közvetlenül az előző esti prágai koncertről érkezik majd meg Budapestre, és reggel nyolctólo építik a színpadot az Arénában. Az ötven fős utazó stábnak ebben hetvenöt magyar technikai ember lesz segítségére: a zenekart, a személyzetet és a felszerelést egyébként tíz kamion és hat busz szállítja városról városra – tudtuk meg a szervező Live Nationtől.

A turné csak a napokban kezdődik, azonban már kiszívárogtak információk a várható produkcióról. A közel 400 négyzetméteres színpad mögött egy óriási kivetítőfal adja majd a látvány nagyobbik részét. Pirotechnikát ezen a turnén nem használnak, azonban a show része a füstgép, illetve olyan fényeffektek, amelyek stroboszkóphatással is bírnak. Ami az esetleges allűröket illeti, a Nickelback nem állt elő különösebb extra igényekkel: a backstage-ben az öltözők mellett egy külön családi szobát ugyan kialakítanak a zenekarnak, ezen felül csak Daniel Adair dobos kért magának egy kisebb próbahelyiséget. Az öltözőjükbe fekete kanapét és foteleket, állólámpákat, tükröt és szőnyegeket kértek, előzetes étel- és italigényük sincs, aznap reggel fogják helyben leadni a beszerzendő dolgok listáját. Az este programja 20 órakor indul majd a Skillet révén, a Nickelback 21 óra körül kezd. Kétórás koncertjük során a kanadai banda a legnagyobb slágereket játssza majd, november 4-én kerül boltokba a Greatest Hits válogatásuk is. A buli hónapok óta teltházas, így aki nem ébredt időben, az már nem nagyon tehet semmit.

A Nickelback a 2001-es Silver Side Up lemezzel, illetve annak How You Remind Me slágerével tört be a köztudatba. Lemezeik azóta több mint 50 millió példányban találtak gazdára világszerte. Legutóbbi anyaguk 2011 őszén került a boltokba Here And Now címmel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.