Shock!

március 02.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Világszerte a listák élmezőnyében kezdett Slash új albuma

0121slashAz Egyesült Államokban eladott példányszámban és helyezésben is visszaesést könyvelhet el Slash az új lemezzel, de a világ többi részén egységesen a legkelendőbb albumok közé került a múlt héten kiadott World On Fire. A gitárosnak persze azért az amerikai eredmények miatt sem kell aggódnia…

29 ezer példányban talált gazdára az Egyesült Államokban Slash új albuma, a World On Fire, amely a Billboard-lista tizedik helyére bizonyult elegendőnek. Ez mindenképpen kiemelkedően jó eredmény, viszont elmarad a két évvel ezelőtti Apocalyptic Love (38 ezer példány, negyedik hely) és a 2010-es első szólólemez (60 ezer példány, harmadik hely) első heti eladásaitól. Különösebb következtetéseket persze így sem érdemes levonni a kisebb visszaesésből, pláne, hogy a gitáros egy roppant sikeres turnét bonyolított le a nyáron a tengerentúlon az Aerosmith társaságában.

A World On Fire eközben a világ többi lemezpiacán ténylegesen is a csúcskategóriában kezdett: a második helyen nyitott Németországban, Svájcban és Ausztráliában, a harmadik helyre volt jó Japánban és Finnországban, de bekerült a Top 10-be Ausztriában (ötödik hely) és Nagy-Britanniában (hetedik hely) is.

Ami a hét további listás pozícióit illeti, Slasht az Egyesült Államokban megelőzte a Motionless In White című, Európában nem túl ismert pennsylvaniai metalcore-banda harmadik albuma, a Reincarnate, amely 31 ezer példányos eladásával a kilencedik helyen nyitott, de jól kezdett a Cannibal Corpse új mesterműve, az A Skeletal Domain is, amelyből 8800 darab talált gazdára a nyitóhéten, és ezzel a harminckettedik helyen kezdett. A kannibálok ezáltal másodszorra kerültek be az amerikai Top 40-be, hiszen a legutóbbi, 2012-es Torture 9600 példánnyal a harmincnyolcadik lett a maga idejében.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 a.75 2014-09-24 14:08
Várható volt!
(ha sz@r lenne is így történt volna!)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.