Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Utolsó turnéjára indul a Foreigner

Közel ötven év után búcsúturnéra indul a Foreigner. A zenekar utolsó koncertsorozata jövő júliusban startol Észak-Amerikában, de más régiókban is ígérnek fellépéseket.

1115foreigner

Július 6-án, az atlantai Ameris Bank Amphitheatre arénában kezdődik a Foreigner következő turnéja, amely egyben az utolsó is lesz. „Sok-sok évvel ezelőtt írtam egy dalt Feels Like The First Time címmel, most pedig nekiindulunk az utolsó világ körüli turnénknak – mondja Mick Jones gitáros, a csapat főnöke. – Olyan show-val készülünk, amely a legelső fellépéseink szenvedélyességét tükrözi majd vissza. Amerikában indulunk útnak a nyáron, és reményeink szerint mindenhová eljutunk, ahol csak megfordultunk az utóbbi években. A rajongóinkban bizonyára vegyes érzelmeket kelt majd, hogy elérkeztünk az út végéhez, de tudom, hogy a koncertek mindenhol jó kedvre derítik majd a közönséget."

Az amerikai rocktörténelem egyik legsikeresebb zenekara természetesen az elmúlt években aktív felállással vág majd bele a koncertsorozatba, vagyis Jones társai Kelly Hansen énekes, Jeff Pilson basszer, Bruce Watson és Luis Maldonado gitárosok, Michael Bluestein billentyűs és Chris Frazier dobos lesznek. Egyelőre nincs róla szó, hogy a klasszikus korszak énekese, Lou Gramm akár vendégként is felbukkanna egy-egy állomáson. A vendégzenekar egy másik AOR-veterán, a kanadai Loverboy lesz.

A visszavonulás oka egyébként nyilvánvaló: Jones december végén már a 78. születésnapját ünnepli, és az elmúlt évtizedben több egészségügyi problémája is volt, így nem kívánja tovább üzemeltetni a koncertfronton egyébként az utóbbi korszakban is stabil nézőmágnesnek számító zenekart.

 

Hozzászólások 

 
#1 ma 2022-11-16 18:43
Hát ennek is vége. Mindig is a kedvenc AOR zenekarom volt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.