Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új rovat: bemutatkozik a Shock! A&R

shockar3Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban… – kezdhetnénk így is az A&R rovat feltámasztásáról szóló hírünket, hiszen ki emlékszik már arra, amikor a Shock! nyomtatásban jelent meg, és a netes jelenlét inkább csak jelzésértékű volt.

Még egy teljesen más stábbal, úttörő jelleggel készült az az ingyenes, CD-mellékletes kiadvány, amin hazai feltörekvő reménységek kaptak helyet, ráadásul az ott szereplő dalok kifejezetten erre a válogatásra készültek. Természetesen nem minden zenekarból lett ismert név, de nagy részük a hazai viszonyok között sikeresnek vagy (el)ismertnek mondható életutat járt be, legyen szó a Dying Wishről, a Neck Sprainről, az Aebsence-ről, a Cadaveres De Tortugasról vagy a Guttedról. A CD-nek akkor az A&R nevet adtuk, utalva ezzel a kiadós tehetségkutatásra, ám sajnos ez a kezdeményezés önerőből finanszírozva nem élhetett sokáig.

Jó ideje gondolkodunk azon, miképp lehetne mindenki számára megfelelő formát találni annak a naponta számos hazai és külföldi csapattól érkező megkeresésnek, amelyekben esetleg csak egy klip vagy egy néhány számos EP (demó) szerepel, és amelyeknél egyformán fontos a felület, ahol helyet kaphatnak, illetve az általunk formált vélemény is. Sajnos mivel az időnk véges, jó ideje egyáltalán nem tudtunk időt szakítani ilyen típusú kritikákra, ám jó ötletnek tűnt, hogy az A&R rovatot (ha már úgyis hozzánk tartozik) felélesztve és modernizálva, újfajta formában tudjuk bemutatni a fiatal csapatokat: kitesszük a zenét, aztán néhány mondatban néhányunk mindig hozzáfűz pár sort útmutató jelleggel, úgy shockosan. Előfordulhat, hogy csak egyvalakit ihlet meg az adott zenekar, de igyekszünk majd mindig többen is véleményezni az adott produktumot, hátha így hasznosabb lesz a visszajelzés a zenekarok számára is.

Ugyan korántsem biztos, hogy mindenkit be tudunk majd mutatni ilyen formában, de igyekszünk a lehető legtöbb zenekarra, előadóra figyelmet fordítani. Fogadjátok tehát szeretettel az első adag bemutatkozást, és természetesen bátran küldhetitek az új zenéket.

A Shock! stáb

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.