Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Portnoy, Lombardo és Mangini is szóba került a Megadethnél Adler előtt

0515megadethDave Mustaine nem volt hajlandó konkrét indokokat mondani arról, miért nem jött össze végül a Megadeth Rust In Peace-felállása Marty Friedmannel és Nick Menzával, ám elárult pár egészen konkrét információt a zenekar Kiko Loureiróval és Chris Adlerrel készülő új albumáról. A lemez még idén kijöhet.

„Az összes keringő pletykával szemben én a magam részéről a legjobbakat kívánom azoknak a srácoknak", szögezte le Mustaine a Rolling Stone-nak adott interjújában. „De az ő emlékeik jelentős mértékben eltérnek az enyémektől azokról az eseményekről, amelyek a régi és a későbbi történésekhez vezettek. De ettől még engem alapvetően vagy szeretni, vagy gyűlölni szoktak az emberek, így aztán akármit is mondok, nem változtat ezeken az érzéseken. De azokon talán változtatna, amiket róluk gondolnak, én pedig senkit sem akarok megbántani. Tehát most mindössze annyit tudok mondani: mindkettejüket elképesztő zenészeknek és tehetséges embereknek tartom."

Mustaine nem tagadta, amit már eddig is tudtunk, vagyis hogy az idei NAMM vásáron 1998 óta először ismét egy asztalhoz ült a Megadeth legsikeresebb felállása, és azt sem, hogy amikor a rövid és furcsa feloszlás után, a 2000-es évek elején ismét felélesztette a zenekart, már akkor is alapvetően Marty Friedmannel és Nick Menzával akarta megcsinálni a visszatérést. „2001 környékén, amikor a karom megsérült, Al Pitrelli gitározott nálunk, mert Martynak volt egy idegösszeomlása, és kilépett a zenekarból. Aztán én is megsérültem, és azt mondtam, oké, ennyi volt. Tizenhét hónapig a kezembe sem vettem a gitárt, mert a karom annyira szétment, hogy még egy cigit sem bírtam tartani benne. De amikor úgy döntöttem, elég volt a nyugdíjból, megkerestem Davidet, Martyt és Nicket, és beszéltünk róla, hogy ismét megpróbálhatnánk. A dolog végül nem jött össze, mert szerintem nagyon sok keserűség gyűlt fel az akkori menedzsmentünk miatt. Ha megmérgezed a kutat, sehol sem fogsz benne tiszta vizet találni, mindenkit megmérgez... Mindenki dühös volt, és engem hibáztattak. És valóban én vagyok a felelős számos döntésért."

Dave ennél bővebben nem ment bele a régi tagok témakörébe, azt azonban elárulta: Chris Adler mellett több nagy név is felmerült benne, mint esetleges beugró dobos. „Sok emberrel beszéltünk. Egyeztettem Mike Portnoy barátommal, akit elképesztő tehetségnek tartok, Dave Lombardóval (aki szerint őt ugyanakkor senki sem kereste a Megadeth környékéről - a szerk.), és Mike Mangini neve is felmerült. De valami azt súgta, hogy várjak, és tényleg gondoljam meg, kit választok. Biztosra akartam menni, hogy valami olyasmi készül, amit tényleg mindenki izgalmasnak talál, és nem kiszámítható." A Lamb Of God dobosa maradéktalanul be is váltotta Dave reményeit a stúdiómunka során, és már fel is játszotta a teljes új nagylemezt. Ami a turnéterveket illeti, Mustaine már tudja, ki játszik majd az idei fellépéseken, de egyelőre erről nem akart bővebben szólni.

Ami a következő Megadeth-lemezt illeti, a zenekar tizenhárom saját dalon és két feldolgozáson dolgozik, ezek a Budgie Melt The Ice Away-e és a Fear Foreign Policyje. Dave szerint az anyag inkább a régi, thrashes Megadethre üt, de rengeteg dallam rejlik a számokban, Kiko Loureiro pedig számos akusztikus résszel gazdagította a zenét, sőt, a Poisonous Shadows című dalban még zongorán is játszott néhány Chopin-ihlette futamot. Emellett olyan dalok szerepelnek majd az egyelőre cím nélküli anyagon, mint a The Emperor Has No Clothes vagy a Tyranocide. Ha minden jól megy, a lemez még az idei év végén kijöhet.

 

Hozzászólások 

 
+11 #10 Jézus 2015-05-15 13:38
Idézet - MATEo9:
A teljes interjúban ilyet is mondd Mustaine, noha ez már más kérdés volt:

"there was one musician that I wanted to meet but he made me wait for an hour and a half in Japan and now he can go fuck himself"

Mi van, ha itt Martyra gondolt? :)

Kire gondolt volna, a japán császárra?
Idézet
 
 
+4 #9 MATEo9 2015-05-15 12:42
A teljes interjúban ilyet is mondd Mustaine, noha ez már más kérdés volt:

"there was one musician that I wanted to meet but he made me wait for an hour and a half in Japan and now he can go fuck himself"

Mi van, ha itt Martyra gondolt? :)
Idézet
 
 
+17 #8 queensryche999 2015-05-15 09:18
off:

Viszlát, Király!

Idézet
 
 
+5 #7 queensryche999 2015-05-15 09:11
Idézet - RobertThorn:
Még esetleg bevehetnék ritmusgitárosna k Malmsteent is, na az a felállás micsoda klassz Megadeth albumot adna ki.


Csak ütőtávon kívül merném felvetni neki. :)

(Fenéket... még úgy sem. Drágább az életem.)
Idézet
 
 
+5 #6 Venomádi 2015-05-15 08:06
Idézet - Jézus:
Az elmúlt fél évben több Megadeth tag be-kilépési elmélet született, mint Barátok Közt epizód.


És még annak dacára is mennyivel tartalmasabb volt :D A Metallica lemeztémájánál sokkal izgisebb volt ez a pár hónap, ha nagyot nem is ütött.
Idézet
 
 
+13 #5 Jézus 2015-05-15 07:57
Mustaine: -Hallod, Mike cimbi, jönnél a Megadeth-be feldobolni az általam elképzelt dobtémákat az új albumra, és elnyomni pár turnét? Valamennyi lóvét is tudnék adni érte, a rajongók oda lennének érte, hogy végre megint egy nagy név a dobok mögött, mert Menzával (és Marty-val) már szétbaszták az agyam.
Portnoy: - Mész te a büdös f.szba a témáiddal. Pá.
Idézet
 
 
+8 #4 BB 2015-05-15 07:50
Kíváncsi lennék, Portnoyjal mi jött volna össze… :)
Idézet
 
 
+9 #3 Jézus 2015-05-15 07:42
Az elmúlt fél évben több Megadeth tag be-kilépési elmélet született, mint Barátok Közt epizód.
Idézet
 
 
+9 #2 extremeblast 2015-05-15 07:30
Kinyírnák egymást 3 hónapon belül, akkora ego mindegyik. :)))
Idézet
 
 
+19 #1 RobertThorn 2015-05-15 06:54
Naneeee. Mustaine és Portnoy egy zenekarban? Muahaha. Még esetleg bevehetnék ritmusgitárosna k Malmsteent is, na az a felállás micsoda klassz Megadeth albumot adna ki.
Lehet ezen egók találkozása a mindennapi munkában látványosabban szimulálná a Nagy Bummot, mint az LHC. :P
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.