Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Platinalemez lett az Államokban a Disturbed legutóbbi albuma

0624disturbedA Disturbed mindössze a harmadik metalzenekar, amely 2010 után megjelent lemezzel platinafokozatot tudott szerezni a világ legnagyobb zenei piacán: az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége, a RIAA most megadta a státuszt a csapat 2015-ös Immortalized albumának.

Újabb amerikai platinalemeznek örülhet a Disturbed, miután megkapták az elismerést a legutóbbi Immortalizedért. Mindez nagy szó, hiszen az ebben az évtizedben kiadott metalalbumok közül mindössze két Five Finger Death Punch-anyag, a 2011-es American Capitalist és a 2013-as The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Volume 1, illetve a Metallica tavalyelőtti Hardwired... To Self-Destructjának eladásai haladták meg odaát az egymilliós eladási példányszámot. Mindebbe ma már természetesen nem kizárólag a fizikai eladások és a digitális letöltések számítanak bele, hanem egy speciális átszámítás révén az audio- és videóstreamek is. A Disturbed mostani sikerében nyilvánvalóan nagy szerepet játszott a Simon & Garfunkel-féle The Sound Of Silence átirata is, amely hatalmas rádiós siker lett a tengerentúlon, a YouTube-on pedig egyenesen a zenekar eddigi legnagyobb slágere a maga majdnem 340 millió megtekintésével.

Nem mintha David Draimanék ne számítottak volna eddig is a 21. század legjobban eladható metalcsapatai közé a tengerentúlon, ám lemezfronton egyértelműen megindult náluk is a leszállóág: a 2010-es Asylum ugyan bearanyozódott, de a diszkográfiából elsőként nem tudta elérni a platinaszintet, a 2011-es, speciális The Lost Children gyűjtemény pedig még aranylemez sem lett odaát. Ezt a tendenciát törte meg most az Immortalized.

A zenekar jelenleg Kevin Churko producerrel stúdiózik, de egyelőre nem teljesen világos, hogy a korábban belengetett akusztikus EP-n dolgoznak, vagy egy új nagylemezen.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Szálasihónaljszőre 2018-02-13 10:27
Túlértékelt zenekar.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.