Shock!

február 20.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Platinalemez lett az Államokban a Disturbed legutóbbi albuma

0624disturbedA Disturbed mindössze a harmadik metalzenekar, amely 2010 után megjelent lemezzel platinafokozatot tudott szerezni a világ legnagyobb zenei piacán: az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége, a RIAA most megadta a státuszt a csapat 2015-ös Immortalized albumának.

Újabb amerikai platinalemeznek örülhet a Disturbed, miután megkapták az elismerést a legutóbbi Immortalizedért. Mindez nagy szó, hiszen az ebben az évtizedben kiadott metalalbumok közül mindössze két Five Finger Death Punch-anyag, a 2011-es American Capitalist és a 2013-as The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Volume 1, illetve a Metallica tavalyelőtti Hardwired... To Self-Destructjának eladásai haladták meg odaát az egymilliós eladási példányszámot. Mindebbe ma már természetesen nem kizárólag a fizikai eladások és a digitális letöltések számítanak bele, hanem egy speciális átszámítás révén az audio- és videóstreamek is. A Disturbed mostani sikerében nyilvánvalóan nagy szerepet játszott a Simon & Garfunkel-féle The Sound Of Silence átirata is, amely hatalmas rádiós siker lett a tengerentúlon, a YouTube-on pedig egyenesen a zenekar eddigi legnagyobb slágere a maga majdnem 340 millió megtekintésével.

Nem mintha David Draimanék ne számítottak volna eddig is a 21. század legjobban eladható metalcsapatai közé a tengerentúlon, ám lemezfronton egyértelműen megindult náluk is a leszállóág: a 2010-es Asylum ugyan bearanyozódott, de a diszkográfiából elsőként nem tudta elérni a platinaszintet, a 2011-es, speciális The Lost Children gyűjtemény pedig még aranylemez sem lett odaát. Ezt a tendenciát törte meg most az Immortalized.

A zenekar jelenleg Kevin Churko producerrel stúdiózik, de egyelőre nem teljesen világos, hogy a korábban belengetett akusztikus EP-n dolgoznak, vagy egy új nagylemezen.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Szálasihónaljszőre 2018-02-13 09:27
Túlértékelt zenekar.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.