Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nincs értelme annak, hogy kétévente mindenképpen új lemezt csináljunk”

Egyelőre nem kapkod az új lemez munkálataival az Obituary: a csapat még simán tud tovább turnézni a remek fogadtatású tavalyi album kapcsán.

0112obituary

Tavaly jó ideje legerősebb albumát adta ki az Obituary, amelyet a közönség is kedvezően fogadott, és Donald Tardy szerint éppen emiatt nincs is sok értelme kapkodni a folytatással. „Teljesen elégedettek vagyunk azzal, ahogy most állunk”, mondta a dobos a Mosh Mag podcastnek. „Ezt az új lemezt támogatjuk, ami talán a legjobb, amit valaha írtunk. Tisztában vagyunk vele, hogy az emberek mindig is a Slowly We Rot, a Cause Of Death és a The End Complete miatt emlékeznek majd az Obituaryre, és ezzel nincs is semmi gond, büszkék vagyunk ezekre is. De nagyon büszkék vagyunk az új dalokra, a produkciós munkára, arra, hogy harminc év után is képesek voltunk letenni az asztalra egy olyan anyagot, ami tényleg számít. Szóval továbbra is ezt támogatjuk majd. Ellátogatunk vele a bolygó minden sarkába, mert az emberek látni akarják az Obituaryt, mi pedig elmegyünk hozzájuk koncertezni.”

Mindez persze nem jelenti azt, hogy nem is születnek közben új dalaik. „Folyamatosan agyalunk új dalokon, írjuk a riffeket, ezt-azt, de ha megnézzük, életünk melyik szakaszában járunk, meg azt is, hol tart a zeneipar… Ez az új lemez alig több mint egy éve jelent meg, szóval nem kell sietnünk olyan gyorsan kierőltetni magunkból a folytatást, amennyire csak lehet. Nem is lenne semmi értelme. Hiszem, hogy ha egy rajongónak tényleg kedvence lesz egy lemez, akkor azt újra és újra meghallgatja, és tényleg imádja. Mármint érted, mennyi idős is a Holy Diver? Huszonvalamennyi (valójában pont most volt harmincöt – a szerk.), de ennek ellenére ma is szinte minden egyes nap hallgatom. Szóval nincs értelme annak, hogy kétévente mindenképpen új lemezt csináljunk, és a metalrajongók szerintem meg is értik ezt. Másrészt az Obituary igazi koncertzenekar. Albumokat készíteni is jó móka, az ember büszke a dalaira, a lemezeire, de annál semmi sem jobb, mint amikor koncertet adsz, a rajongók eljönnek, te pedig megadod nekik, amit szeretnének: egy fasza koncertet. És mindenki jól érzi magát.”

Az Obituary ősszel a Slayer búcsúturnéján játszik Európában a Lamb Of God és az Anthrax társaságában, Magyarországhoz legközelebb Bécsben, a Stadthallében lehet elcsípni őket november 23-án.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 kiss gabor 2018-06-19 21:00
Pont ma vettem meg a Holy Diver-t CD-n :-) En meg csak 20 eve hallgatom, ennyi ido utan mar megerdemelt egy eredeti hanghordozot is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.