Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem vagyunk Justin Bieber, szóval albumot sincs értelme készítenünk”

Egyre inkább úgy fest, hogy a 2012-es Music From Another Dimension! volt az Aerosmith utolsó stúdiólemeze. A zenekar dobosa szerint a jelenlegi zeneipari körülmények között egyszerűen nem éri meg új albumot készíteniük.

„Tök jó lenne készíteni még egy lemezt, de majdnem úgy vagyunk vele, hogy ugyan minek vesztegetnénk vele az időnket?”, mondta az Ultimate Classic Rocknak Joey Kramer. „A lemezek nem fogynak, egyszerűen semmi sem történik velük. Ma már nincsenek lemezkiadók, hogy kifizessék az albumot, mindent neked kell állnod. Ránk ez most különösen áll, hiszen szabadok vagyunk, jelenleg nincs kiadónk. És tényleg lehetetlen lemezekből pénzt keresni. Annak idején rengeteget kerestünk az albumainkon, de ma már minden bevételünk a turnézásból származik. Művészi szempontból jó lenne készíteni még egyet, csodálatos volna, ha össze tudnánk rakni, de hogy lenne-e bármi értelme a dolognak, azt nem tudom. Nem igazán van okunk elkészíteni, főleg, ha megnézzük, mire jutottunk az előzővel…”

A dobos nem tagadta, ez a helyzet, illetve a legutóbbi album kedvezőtlen fogadtatása abszolút frusztráló a zenekar tagjai számára. „Személy szerint az egy jó lemez volt, egy igazi Aerosmith lemez, amit éppen úgy készítettünk, mint a régebbieket. De bizonyos tényezők gátolták az érvényesülését – az egyik ezek közül a zeneipar állapota. Volt ott pár olyan dal, amely akár klasszikussá is válhat, miután évekig játsszuk őket, akárcsak egy sor régi, mert tizenöt-húsz év múlva játszani fogják őket, függetlenül attól, manapság mi megy. Mert ma a zene egyszerűen eldobható: oké, most itt van valami, aztán öt perccel később már valami másról szól minden. És mivel nem tartozunk a világ Justin Bieberei meg Nicki Minajai közé, szóval albumokat sincs sok értelme készítenünk.”

A Music From Another Dimension! megjelenése hetében mindössze a Billboard-lista ötödik helyéig jutott, pedig előtte tizenegy évig nem jelent meg új dalokat rejtő sorlemez a bandától. Mindezidáig ez az Aerosmith egyetlen stúdióanyaga, amely semmiféle elismerést nem kapott eladásai után az Egyesült Államokban, és ez nem magyarázható kizárólag a lemezforgalom csökkenésével: az album ezt leszámítva is sokkal kisebbet robbant a vártnál, és gyakorlatilag sehol sem számított igazán keresettnek, a banda eddig egyedül Kanadában kapott érte aranylemezt. Utóbb a zenekar egyes tagjai is elégedetlenségüket fejezték ki az album színvonalával kapcsolatban.

 

Hozzászólások 

 
#4 shmonsta 2014-04-29 23:54
Az előző lemezt egy hónapokig tartó ocsmány hiszti előzte meg, ami sokak kedvét elvette. Nehéz jó szívvel meghallgatni ezek után. Osztom, hogy ők még így is több lemezt adnak el mint Justin Bieber. Nekik még lenne lehetőségük lemezt készíteni, a nem akarás szerintem hihetőbb. Leírták már előttem, több kortársuk tudott sikeres lemezt készíteni az utóbbi időben is.
Idézet
 
 
+7 #3 zombee 2014-04-29 10:25
Baromság. Miért nem éri meg az nekik, ami megéri sok hasonló korú zenekarnak? A KISS, Deep Purple, Uriah Heep stb. mind tevékeny, és kvázi vénségükre is jó lemezeket adnak ki. És el. Vagy a Black Sabbath, hiába nem a 13 a karrierjük legjobb lemeze, attól még nagyon jó, és kelendő is. Nem csak Justin Bieber tud lemezt eladni. Sőt, ha tippelnem kéne, valószínűleg az Aerosmith-nél jut egy eladott CD-re kevesebb illegális letöltés, és nem Bieber 8 éves rajongóinál.
A lemezeladások változtak, ez tény, ezzel együtt kell élni. Ők mondjuk biztos jól megvannak nélküle, van annyi klasszikus számuk, amivel el lehet turnézgatni arénákban jó sokáig. Bár amilyen felejthető a Music From Another Dimension! lett, kár is erőlködni, ha nem megy.
Idézet
 
 
-8 #2 TelekiPál 2014-04-29 08:43
Nekem valahogy mindig glam rock maradványnak tűnt az Aero megjelenésében és hangzásában is & az az éra már bőven elmúlt...
Idézet
 
 
+10 #1 bogar 2014-04-29 07:13
Ilyenkor hol van a zene szeretete meg a többi ilyen hasonló maszlag? Mi lenne, ha ez az 5 vén pöcs a zsebébe nyúlna és kifizetnék az album költségeit!? Szerintem még a Ferrarikat sem kellene eladni miatta. A KISS is összehozott 2 új albumot hasonló kihagyás után és mégsem buktak meg vele. Vajon mit csinálhattak másképp???? Jaaa...! Megvan. Azok jó lemezek voltak!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.